U NEDELjU po podne, na Kostolačkom kanalu, u nesreći izazvanoj strujnim udarom na jedrilici, jedna osoba je nestala, a dve su povređene. Za nestalim se i dalje traga, a nesreća se dogodila kada je jarbol plovila, na kojem su se nalazila trojica Beograđana, prišao blizu žica dalekovoda, koji se nalazi iznad kanala, i izazvao strujni udar.

Kako nam je rekao direktor bolnice u Požarevcu Danko Nikolić, jedan pacijent je kod njih stigao sa teškim povredama, a drugi sa lakšim.

Pročitajte još - Prijatelji poginuli od strujnog udara

- Teške povrede zadobio je Đ. M. (71), jer mu je preko 30 odsto tela zahvaćeno opekotinama. Posle ukazane pomoći u našoj bolnici, on je u nedelju uveče hitno prevezen za Beograd na dalje lečenje. Drugi pacijent K. V. (51) zadobio je lakše povrede u predelu potkolenice - rekao je Nikolić za "Novosti".

Kako smo nezvanično saznali, nestali muškarac je sin teško povređenog i za njim se intenzivno traga.

Ova nesvakidašnja plovidbena nesreća dogodila se u nedelju u 17.25, a podaci o njenim uzrocima zasad nisu poznati, jer je istraga u toku. Na rasvetljavanju ovog slučaja rade inspektori bezbednosti plovidbe, istražitelji Centra za ispitivanje nesreća u saobraćaju i Lučka kapetanija Veliko Gradište.