BOŠKO S. (44), koji je osumnjičen da je prekjuče u porodičnom stanu u Ulici Desanke Maksimović 19 na Vračaru nožem nasmrt izbo svoju suprugu Jelenu S. (52), a onda pokušao da se ubije, pušten je iz bolnice na kućno lečenje. Međutim, odmah je uhapšen zbog ubistva supruge i određeno mu je zadržavanje do 48 sati. On će danas biti priveden na saslušanje u Više javno tužilaštvo u Beogradu.

Da li će se, i na koji način, osumnjičeni braniti u policiji, odnosno tužilaštvu, i eventualno otkriti motiv zločina koji je počinio, ostaje da se vidi. Nadležni, međutim, i dalje maksimalno rade na razotkrivanju svega što bi moglo pomoći u istrazi i dati odgovor na pitanje zbog čega se dogodio zločin. Spekuliše se o tome da su nakupljeni dugovi bili okidač.

PROČITAJTE JOŠ - NOVI DETALjI PORODIČNE TRAGEDIJE NA VRAČARU: Izbo ženu dok su deca spavala

U zgradi na Vračaru u kojoj se dogodilo ubistvo, odnosno pokušaj samoubistva, juče niko od komšija nije želeo da bilo šta komentariše. "Novosti" su i juče pokušale da stupe u kontakt sa porodicom osumnjičenog Boška S. Međutim, njegov otac nije želeo da ima bilo kakvu komunikaciju s novinarima. S druge strane, vrata Boškovog i Jeleninog porodičnog stana su bila zaključana. Kad smo pozvonili, niko nam ih nije otvorio, ali sa druge strane vrata začuo se mlađi ženski glas, pretpostavljamo Boškove sestre:

- Nemojte više da nas uznemiravate! Dosta nam je naše muke! Idite!

Boškovu majku Ljiljanu, koja u istoj zgradi ima stan, ali uglavnom boravi u Sremskim Karlovcima, nismo juče zatekli u zgradi. Nezvanično, saznali smo da je o svemu obaveštena i da je - očajna.

Boškova i Jelenina deca, sinovi od 11 i 13 godina, nisu tu. Pretpostavlja se da ih je tetka sklonila negde na sigurno, kako se ne bi dodatno traumirali.

Podsetimo, Boško je, navodno, nožem ubo Jelenu u vrat i usmrtio je. Videvši šta je uradio, pozvao je telefonom sestru i rekao joj da dođe po sinove, koji su u trenutku zločina spavali u susednoj sobi. Boško se potom mašio noža, seo pored mrtve supruge i isekao sebi vene na obe ruke.

U porodični stan ubrzo je stigla sestra, koja je pozvala policiju i Hitnu pomoć, a nakon obavljenog uviđaja, odvela decu iz stana i zgrade.

Posle svega što se dogodilo, većina komšija i dalje ima samo reči hvale za bračni par i veruje da je Boško zbog propalog posla i nagomilanih dugova možda izgubio razum i rešio da ubije ženu i sebe. Ipak, ima i onih malobrojnih koji sumnjaju da brak Boška i Jelene i nije bio toliko savršen kako se to drugima činilo i da su poslednjih godina imali česte nesuglasice. Nasilje u porodici, međutim, nikad nije prijavljeno nijednoj nadležnoj službi.

PROČITATJE JOŠ - SASLUŠAN OSUMNjIČENI ZA TROSTRUKO UBISTVO: Noć sam proveo u kafani, pa otišao do kuće ženinih roditelja da joj se osvetim

ČULA SE SVAĐA

NEKE komšije tvrde da su se i kobnog jutra iz stana bračnog para, pre nego što se zločin dogodio, čuli svađa i zapomaganje. Ali niko nije reagovao, jer nije verovao da se bračna svađa može pretvoriti i završiti tragedijom.