U NASTAVKU suđenja Milošu Srebriću za ubistvo Kristine Kaplanović prilikom pokušaja pljačke pumpe u Velikom Mokrom Lugu maja 2017. u utorak je pred Višim sudom u Beogradu svedočio stručni savetnik odbrane Oliver Stojković. On se izjašnjavao o DNK tragu koji je pronađen na jakni jednog od radnika, očevidaca zločina, a na osnovu kojeg je, kako se ispostavilo, osumnjičeni i uhapšen.

Prema rečima Stojkovića, taj DNK trag je kompleksan, mešan i ne mogu se izdvojiti glavne od sporednih komponenti.

PROČITAJTE JOŠ - KRISTINA IZGUBILA BITKU: Preminula devojka kojoj su na pumpi pucali u glavu

- Ne može se utvrditi ni tačan broj lica koja su mu doprinela, pa se u tom smislu ne može interpretirati ni za identifikaciju lica koja su mu doprinela - naveo je Stojković, dodajući da je veštačenje pristrasno i opterećeno brojnim pretpostavkama.

Na ovo je reagovao veštak Dušan Keckarević, posle čega je usledila rasprava dvojice stručnjaka. Odbrana je tražila novo DNK veštačenje o čemu će sud odulučiti u nastavku glavnog pretresa. Sledeće ročište zakazano je za 24. jun.

Kristina Kaplanović

Podsetimo, na prošlom suđenju svedočili su veštaci biološke struke Dušan Keckarević i Milica Keckarević. Oni su naveli da je na odeći Darka Stankova, svedoka koji sada inače ima policijsku zaštitu nakon pretnji koje je dobijao, otkriveno pet DNK profila.