DUGOGODIŠNjI sukob komšija iz leskovačkog sela Brestovac završio se tragično u utorak ujutru oko osam časova, kada je Aleksandar Jašarević (47), kako se sumnja, sasuo tri metka u stomak i grudi Saši Jašareviću (43). Poslednjih pet godina svađe, tuče, psovke i uvrede bile su svakodnevnica dvojice ljudi, koja je u utorak okončana brutalnim zločinom. Ranjeni Jašarević je posle pucnjave pao na lokalni put i ubrzo izdahnuo, a njegov ubica je ubrzo uhapšen.

Prema rečima supruge ubijenog, Aleksandar ih je presreo biciklom na putu.

- Pitali smo ga zašto nam stalno šalje policiju, a on je pretio i psovao. Onda je izvadio pištolj i pucao mom mužu u stomak i grudi. Saša se srušio na put, a taj zlotvor je stavio oružje u džep i uzeo kolac kojim ga je dotukao. Pokušavala sam da mu pomognem, ali je pretio da će i mene ubiti - priča Sašina supruga Dragana dok pokazuje garderobu natopljenu muževljevom krvlju.

Ubicu je od suprugovog tela pokušala da odvoji granom koju je pronašla kraj puta, ali njemu nije bilo pomoći jer je izdahnuo na licu mesta. Tome su navodno svedočili i supruga i tast osumnjičenog za ubistvo.

Pročitajte još - UBISTVO U PARAĆINU: Psihički bolesnik izbo komšiju?

- Rekla sam - ubi i mene sad kada si me ostavio bez stuba porodice sa malom decom. Svi su znali da ima pištolj i da nam je pretio, ali niko nije reagovao. Ostala sam sada sa decom i ne znam ni sama kako ću dalje i od čega ću da ih izdržavam - priča plačući neutešna žena dok grli četvoricu sinova od sedam, deset, 12 i 16 godina.

Porodica žrtve tvrdi da je sukob Aleksandra i Saše, koji iako nose isto prezime nisu u srodstvu, počeo pre pet godina i od tada među njima vlada velika netrpeljivost. Sve je počelo jer je ubijeni Saša zamerio komšiji što mu svojevremeno nije omogućio da dobije besplatan ogrev, koji je Aleksandar delio socijalno ugroženim porodicama.

- Umesto da je ta drva davao sirotinji on je sa njima radio šta je hteo. Tada su Sašu tukli u dvorištu i povredili mu glavu, a mene je jedan od njegovih rođaka jurio sekirom. Mi smo pod stalnim stresom i živimo u strahu od njega i dvojice njegovih rođaka - jada se Šefket Jašarević, Sašin rođeni brat, i dodaje da je zbog svega pod stalnom terapijom neuropsihijatra.

Zločin je usledio nakon dugogodišnjih sukoba

Supruga Dragana ne veruje da je komšija ubistvo počinio zbog nedavne tuče i tvrdi da je osumnjičeni zločin pažljivo isplanirao. Ona negira seoske priče da je pokojni Saša pre nekoliko dana pretukao ženu i tasta čoveka koji mu je oduzeo život.

- On nas je pratio ceo dan. Pošli smo prečicom do Pukovca, do stovarišta da platimo neki građevinski materijal. Presreo nas je i posle kraće rasprave pucao. Dok ga je kocem udarao molila sam ga da prestane, ali nije vredelo, a onda je otišao, ali mom mužu nije bilo spasa - dodaje Dragana i naglašava da su nekoliko tuča prijavljivali policiji ali da je, kako tvrdi, uvek ispadalo da je njen muž kriv umesto da budu krivi oni koji su ga napadali. Porodica Saše Jašarevića je živela od socijalne pomoći i od onoga što je on zarađivao sezonskim poslovima na građevini.

Dragana Jašarević

MEĐUSOBNE OPTUŽBE

MEĐU Jašarevićima su poslednjih godina, prema rečima srodnika ubijenog, pljuštale prijave policiji za fizičke napade i povrede. Dragana tvrdi da su komšije prijavljivale njenog muža i za navodni pokušaj silovanja supruge osumnjičenog za ubistvo, a te optužbe tumači njihovom namerom da ga "smeste u zatvor". Ona sada strahuje za svoju i bezbednost svoje dece, jer joj je jedan od srodnika osumnjičenog za ubistvo navodno već pretio.