OVO je velika tragedija, nema sam od tuge. Svi smo skrhani od bola, ne mogu da se pomirim sa činjenicom da ga više nema. Ovako za "Novosti" priča Valentina L., majka tragično nastradalog Nemanje L.(16), koji je u nedelju poginuo u teškoj saobraćajnoj nesreći u Umčarima.

Kako kažu meštani ovog gročanskog sela, mladić je velikom brzinom vozio očev "mercedes" Beogradskom ulicom, okrznuo ivičnjak trotoara, posle čega je izgubio kontrolu nad automobilom i udario u drvo sa suprotne strane kolovoza. Od siline udara vozilo je bilo potpuno smrskano, a tinejdžer je preminuo na mestu. Prema rečima očevidaca, prizor je bio stravičan.

- Spavala sam u sobi kada se odjednom začuo strašan udarac - drhtavim glasom za naš list priča Jovana iz Umčara, čija se kuća nalazi nekoliko metara od udesa. - Odmah sam izletela napolje, i ugledala stravičan prizor. Kada sam se približila automobilu videla sam samo ruke i krv kako šiklja na sve strane. Počela sam da plačem, bila sam u velikom šoku.

Pročitajte još - Tinejdžer stradao uoči 17. rođendana

Trenutak kasnije, priča Jovana, tu se stvorilo mnogo ljudi, koji su u neverici posmatrali jeziv prizor. Najpribraniji su pokušali da pomognu mladiću, bezuspešno probali da otvore vrata i izvuku ga, a Jovanina sestra je brzo otišla u centar sela da pozove Hitnu pomoć.

Meštani Umčara navode da je veliki problem predstavljala činjenica da vatrogasna vozila u ovom selu nemaju potrebnu mehanizaciju za sečenje lima, pa su morali da sačekaju kolege iz Beograda.

- U trenutku smo svi mislili da diše, ali on nije davao znake života. Dolaskom na mesto nesreće, doktori su samo mogli da konstatuju smrt - kaže Jovana.

Na kobno proširenje u Beogradskoj ulici ubrzo su došli roditelji stradalog dečaka, koji nisu mogli da veruju šta vide. Majka je od šoka pala u nesvest, dok joj otac nije dopuštao da vidi telo svog sina.

Foto N. Fifić- Porodica preminulog mladića je stvarno dobra, poštena, vredna. Bave se poljoprivredom, imaju kombajne i mnoge mašine. Ovo je za sve nas bio veliki šok - priča Srboljub P., meštanin Umčara. - Moj sin je pokušao sa ostalima da izvuče telo, ali zbog vozila koje je potpuno uništeno, to nije bilo moguće. Stradali je, koliko znam, bolovao od dijabetesa i primao insulin. Možda mu je za volanom pozlilo, pa se zbog toga zakucao u drvo.

U porodičnoj kući nastradalog mladića u Pudarcima, svega kilometar od mesta nesreće, okupili su se mnogi prijatelji i rodbina kako bi mladića ispratili na večni počinak. Njegovo telo je, posle obdukcije, u ponedeljak posle podne predato familiji. Neizmerna tuga, plač, poneki jecaji, to je sve što se u ponedeljak čulo u ovom delu Grocke. Maloletni Nemanja ima mlađeg brata. Sahrana tragično nastradalog mladića obaviće se u utorak u 14 časova.

Foto N. Fifić

TRAGOVI UDESA

I DAN posle tragedije na proširenju u Beogradskoj ulici u Umčarima, mogli su se naći delovi smrskanog "mercedesa". Koliko je udarac bio žestok, potvrđuje činjenica da je mladić uspeo da obori i dva drveta. Nekoliko metara pored mesta nesreće nalazi se autobusko stajalište, a kako kažu meštani, sreća pa je bilo kasno vreme, jer uvek ima naroda u tom delu ulice.

Foto N. Fifić

UKLETA ULICA

KAKO za naš list govori Goran Petrović iz Umčara, ovu saobraćajnicu zovu "ulica smrti".

- Često se na putu od Pudarca do Umčara, koji je dugačak svega četiri kilometra, desi neka tragedija. Do sada je život izgubilo više od 40 ljudi. Retko kada ćete videti automobil da se kreće brzinom manjom od 80 kilometara na sat, iako je ograničenje 40 - ogorčeno priča Petrović.