GNjILANE - Moj klijent je dosledan u nameri da izdrži štrajk glađu do ispunjenja zahteva, pa makar to imalo i fatalne posledice po njega i njegovo zdravlje.

- Ovim rečima advokat Negovan Šaranović, branilac Nedeljka Spasojevića opisuje zdravstveno stanje svog klijenta, a koji već pet dana štrajkuje glađu  u Pritvorskom centru u Gnjilanu.

- Srećom zdravstveno stanje mog klijenta nije ugroženo ali ni drugog osumnjičenog Srbina kako sam čuo od njegovog advokata. Oni za sada uzimaju vodu ali su rešeni u odluci da ne uzimaju hranu jer smatraju da su neosnovano u pritvoru - ističe advokat Šaranović napominjući da su dvojica Srba uhapšena pre oko pet mesec u akciji specijalne policije Rosu u Kosovskoj Mitrovici  zahtevala premeštanje u pritvor u Kosovsku Mitrovicu zbog obilaska članova porodice dok advokati smatraju da je njihov bravak u pritvoru neosnovan i da nema dokaza o njihovoj krivici.

PROČITAJTE JOŠ  - SRPSKA LISTA OPOMINjE NA ŠTRAJK GLAĐU DVOJICE SRBA: Traže hitno oslobađanje Rošića i Spasojevića

Inače, dvojici Srba, Marku Rošiću i Nedeljku Spasojeviću, osumnjičenim da su prikrivali odnsono pomagali u slučaju ubistva Olivera Ivanovića Osnovni sud u Prištini prudužio  je 17 aprila pritvor na još dva meseca ali  Apelaconi sud nije odgovorio na žalbu advokata obojice Srba.

Inače, advokat Šaranović opominje na manjkavosti ovog sudskog postupka  jer su na poslednjem ročištu, kako naglašava , još uvek navođeni podaci o trećeoptuženom Dragiši Markoviću koji je pušten na slobodu uz obavezu javljanja kosovskoj policiji.