”ZADNjI put smo se čuli u sredu uveče oko 22 sata, očekivala sam da se jave, ali poziva nije bilo...- svedoči za “Novosti” Svetlana Rašić, koja je u stravičnoj nesreći u Hrvatskoj u istom trenu ostala bez supruga Vladice (42) i sina Nikole (14).

-Onda smo na vestima čuli! Pozvala me je svekrva i rekla dođi, dođi da vidiš. Onda sam krenula da proveravam na internetu i videla, to su oni,moji...Pozvala sam policiju u Hrvatskoj, rečeno mi je da će tela biti u Vukovaru.

Vladica Rašić krenuo je svojom “škodom oktavijom” iz Kruševca za Sloveniju sa sinom, koji je, svedoči udovica i očajna majka, mnogo želeo da krene sa tatom.

Pročitajte još - ČETVORO SRBA POGINULO U HRVATSKOJ: Stradali otac i sin iz Kruševca, suvozača iz Beograda spasao pojas, brzinomer ostao zakucan na 140 km/h! (VIDEO)

-Suprug je imao neke preglede da obavi u Sloveniji, mesečno je odlazio tamo zbog neke operacije na želucu koju je tek trebalo da se uradi – priča za “Novosti” Svetlana. - ja nisam mogla da idem, a mali je toliko hteo da krene! Želeo je da razgleda automobile, da kupe neki. Rekao je “tata, hoću ja s tobom, hoću ja”.

Mlada žena sutra kreće na najteži put u životu.

-Idem po njih, do tada će verovatno biti i gotova obdukcija-kaže nam Svetlana. - Vladica je profesionalni vozač, nikada se nije desilo da je zaspao za volanom. Ne znam ljude koji su bili sa njim, odakle su. Krenuli su preko sajta za prevoz “bla,bla,kar”. Vidim da je jedan preživeo, još dvoje je stradalo. Žao mi je...

Nikola Rašić pohađao je sedmi razred osnovne škole u Parunovcu. Bio je vredan i dobar dečak. O porodici Rašić u naselju Dedina čuli smo samo dobre reči. U dvorištu porodične kuće vidimo i devojčicu od 12 godina. Izgubila je oca i brata. Svetlana je smogla snage da je ispriča šta se dogodilo. Sa njima su pod istim krovom i Vladičini ožalošćeni roditelji.

Pročitajte još - JEZIVI KOMENTARI NA HRVATSKIM PORTALIMA O POGIBIJI SRBA: "Ko im je kriv, ne žalim za budale; A da uvedemo četnik-vinjetu?" (FOTO)

-Zajedno smo 15 godina, nikada nije bilo trzavica, nikada nam loše nije bilo – kaže nam na kraju Svetlana Rašić. - Gajili smo zdravu, normalnu porodicu. Ne znam kako ću dalje, a moram, zbog ćerke.