MILIVOJE Nikolić, naš državljanin koji je navodno osumnjičen za veliku utaju poreze u Bocvani, gde godinama živi i radi, tvrdi da je "čist kao suza". Prema njegovim rečima, najčuvenije svetske revizorske kuće kontrolišu poslovanje firme čiji je suvlasnik.

- Oni koji me optužuju, krajnje sramno i neosnovano, nigde ne navode da me Bocvana država za bilo šta tereti. Poznat sam kao odgovoran čovek, sa ozbiljnim biznisom u toj zemlji. Ovo nema veze sa mozgom, ali ima veze sa pokušajem jednog od manjinskih akcionara u firmi, čiji sam većinski vlasnik, da me dovede u problem. Ali od toga nema ništa.

Kako kaže Nikolić, prava adresa je nadležni sud u Bocvani, gde će se "sve rešiti po zakonu". On ne spori da u Beogradu gradi Dom penzionera, ali ne "luksuzni gerontološki centar".


PROČITAJTE JOŠ: Imovina povratnika u Metohiji ponovo na meti pljačkaša

Inače, Nikolić je iz lozničkog kraja, a u njegovom rodnom selu Gornjem Dobriću kraj Jadra, poznat je samo po dobrim pričama i delima. Krajem oktobra prošle godine, ovaj diplomirani inženjer i njegova supruga Linet bili su u Gaboroneu, u Bocvani, pored ostalih, domaćini patrijarhu srpskom Irineju i drugim zvaničnicima SPC, na osvećenju Crkve Svetog Nikolaja Miriklijskog Čudotvorca. Nikolić i njegova supruga su poklonili plac za taj hram. I na druge načine, uz ostale dobrotvore, njih dvoje su dali veliki doprinos da ovaj pravoslavni objekat bude brzo završen, pošto je izgradnja počela u oktobru 2016. godine. Nikolić je i na čelu Udruženja Srba u tom delu Bocvane, koji brinu o našim običajima, veri i kulturnoj baštini.

Kod Nikolića su u Bocvanu, kako saznajemo, često odlazili prijatelji i rođaci iz rodnog kraja. Oni su se, priča nam naš sagovornik, uvek vraćali puni utisaka o "neverovatnom gostoprimstvu" ovog biznismena.

Milivoje Nikolić

NEMA DOSIJE

U SRBIJI Milivoje Nikolić nikada nije dovođen u vezu sa nekim ilegalnim poslovima. Kako saznajemo, nije mu čak pisana ni prekršajna kazna.