BEŽIVOTNO telo zasad neidentifikovanog muškarca, kako se pretpostavlja starije životne dobi, pronađeno je danas popodne u Dunavu ispod Varadinskog mosta u Novom Sadu.


Utopljenika su, iz vode na novosadskoj strani reke, izvukli su pripadnici Granične policije i odmah pozvali službu Hitne pomoći.


- Od policije smo dobili poziv u 16 sati i 16 minuta. Naša ekipa je na licu mesta konstatovala smrt neidentifikovane muške osobe, pretpostavlja se da je starije životne dobi – rekla je „Novostima“ dr Ivana Ramović, portparol novosadske Hitne pomoći.

Ne isključuje se mogućnost da je utopljenik, čiji identitet zasad nije utvrđen, jedan od dvojice nastradalih Novosađana prilikom prevrtanja čamca u Dunavu kod Karin komerca, 7. aprila ove godine.


Tada su u rečnim talasima, između Rakovačke ade na sremskoj strani i vikend-naselja Kamenjar na novosadskoj obali nestali Dragan Ris (48) i njegov prijatelj Milorad Popović Pop (65). Njih dvojica su bili u čamcu, koji se iz još neutvrđenih razloga prevrnuo tog nedeljnog popodneva.


Čamac je pronađen dan kasnije, nedaleko od mesta gde se nesreća dogodila a pripadnici Žandarmerije su sondom pretraživali taj deo Dunava.POTRAGA


PORODICE i prijatelji dvojice nastradalih Novosađana odmah nakon nesreće apelovali su na pecaroše, vikendaše i one koji žive uz obalu Dunava da, ukoliko primete tela utopljenika, odmah obaveste policiju.