VIŠE javno tužiulaštvo u Beogradu podiže novu optužnicu protiv Zorana Marjanovića, za ubistvo supruge Jelene na nasipu u Crvenki 2. aprila 2016. godine, potvrđeno je „Novostima“. Kako nam je rečeno, posle svih dodatnih veštačenja koja su bila naložena nakon vraćanja optužnice i naredbe da se istraga u ovom slučaju dopuni, Marjanovića terete za isto delo, kao i u slučaju prethodnih optužbi – teško ubistvo.

Pročitajte još: Mala Jana "traži" ubicu mame Jelene

Marjanović je uhapšen u septembru 2017. godine, nakon što je izašao iz rijaliti programa u kome je učestvovao. Prva optužnica protiv njega podignuta je u februaru naredne godine. Međutim, Viši sud zaključuje da postoji niz manjkavosti i traži da se istraga dopuni. U junu 2018. usledila je druga optužnica, koja je u prvi mah potvrđena, ali Apelacioni sud potom ruši to rešenje jer je doneto uz niz povreda odredbi krivičnog postupka, kako su obrazložili.

Marjanović, u međuvremenu, posle devet meseci u pritvoru, izlazi na slobodu. U periodu do ove treće optužnice, o kojoj beogradski Viši sud tek treba da se izjasni, urađeno je nekoliko dodatnih veštačenja. Između ostalog, kako su „Novosti“ nezvanično saznale i već pisale o tome, analizirana je mrlja krvi u automobilu žrtve, analizirana je ogrebotina osumnjičenog, kao i njegov telefon – da li je bio isključen ili ne.