ZBOG sumnje da je počinio teško delo protiv bezbednosti saobraćaja, policija u Boru uhapsila je Z. P. iz ovog grada. On se tereti da je, u četvrtak po podne, upravljajući kamionom, na pešačkom prelazu udario biciklistu Nikolu Živkovića (22), koji je od zadobijenih povreda preminuo na mestu.

- Z. P. se tokom saslušanja branio da nije udario biciklistu, već da je ovaj podleteo pod zadnje točkove kamiona, kada je teretno vozilo kojim je upravljao već gotovo prešlo pešački prelaz u borskoj Ulici Zeleni bulevar - kaže nam izvor iz istrage. - Međutim, njegovu priču tek treba da potvrde snimci sa bezbednosnih kamera, koje su postavljene u blizini tog mesta.

Z. P. je istražnim organima ispričao da je čuo udarac koji je dopirao sa zadnje strane vozila. Kaže, odmah je zaustavio kamion i na pešačkom prelazu ugledao telo mladića.

- Nije se pomerao - ispričali su nam očevici događaja. - Iz ušiju mu je tekla krv. Videlo se da je baš teško povređen.

PROČITAJTE JOŠ - POGINUO DEČAK: Kamion udario biciklistu na pešačkom prelazu


Na lice mesta ubrzo je stigla ekipa Hitne pomoći, koja je Nikolu prevezla na Odeljenje trijaže Opšte bolnice u Boru.

- Pacijent je primljen sa teškim povredama glave, u vidu preloma lobanje - kazao nam je dr Siniša Srbulović, neurohirurg Opšte bolnice u Boru. - Pokušali smo da ga reanimiramo, ali u tome, nažalost, nismo uspeli. Nakon izvesnog vremena, samo smo mogli da konstatujemo smrt pacijenta.

Nikola Živković

PROVERA TEHNIČKE ISPRAVNOSTI

U DOMU Živkovića u petak je vladala tuga. Njegovi najbliži nisu želeli da razgovaraju sa novinarima. Istovremeno, Osnovno javno tužilaštvo u Boru naložilo je ispitivanje tehničke ispravnosti kamiona i bicikla, kao i pregled snimaka sa bezbednosnih kamera. Z. P., koji je upravljao kamionom je određeno zadržavanje do 48 sati.