NA suđenju Milošu Srebriću za ubistvo Kristine Kaplanović prilikom pokušaja pljačke pumpe u Velikom Mokrom Lugu maja 2017. u ponedeljak su svedočili veštaci biološke struke Dušan Keckarević i Milica Keckarević. Oni su se izjašnjavali o DNK tragu koji je pronađen na jakni mladića koji je radio sa žrtvom, a na osnovu kojeg je optuženi i uhapšen.

PROČITAJTE JOŠ - PLjAČKA PUMPE: Pucao radnici u glavu zbog 10.000 dinara

Kako su objasnili, na odeći Darka Stankova, svedoka koji sada inače ima policijsku zaštitu nakon pretnji koje je dobijao, otkriveno je pet DNK profila.

- Na tom tragu nađen je deo profila koji pripada optuženom, ali ne mogu sa sigurnošću tvrditi da je njegov. Pronađena su neka poklapanja. Među tragovima su i tri profila koja pripadaju nepoznatim osobama i jedan koji pripada mladiću koji je nosio jaknu - ispričali su veštaci.

Na prošlom glavnom pretresu svedočili su očevici Mladen Nikolić i Kristijan Petrov.

- Napadača sam uočio kod vrata ve-cea. Moja prva reakcija je bila iznenađenje. Video sam da je ramenom zakačio Darka, ali ne i sam trenutak opaljenja. Kristina je delovala uplašeno, napravila je blagi pokret udesno kada se dogodio pucanj - ispričao je Nikolić.

Srebrić je na početku procesa, negirao ovo krivično delo.