U NOVOPAZARSKOM Osnovnom sudu u sredu je na tri godine i devet meseci zatvora osuđen Elvedin D. (30) iz Novog Pazara koji se teretio da je krajem januara ove godine seksualno napastvovao dve dvanaestogodišnje devojčice. Presuda je prvostepena i osuđeni ima pravo žalbe Apelacionom sudu u Kragujevcu.

Elvedin D. je ova krivična dela, kako se sumnjičio, počinio dok je nosio nanogvicu i izdržavao kaznu za druga krivična dela za koja je ranije bio osuđen. Za napade je navodno koristio vreme predviđeno za šetnju.

PROČITAJTE JOŠ - UŽAS U NOVOM PAZARU: Osumnjičeni navodno hteo nasilno da skine devojčicu (9) u zgradi (VIDEO)


Osuđeni Novopazarac oglašen je krivim za izvršenje dva krivična dela - nedozvoljena polna radnja, i za oba je dobio po dve godine zatvora, nakon čega mu je izrečena jedinstvena kazna od tri godine i devet meseci zatvora. Do pravosnažnosti presude ostaće u pritvoru.

Kako su "Novosti" ranije pisale, Elvedin D. se tereti da je najpre u Staroj lučnoj zgradi napao jednu dvanaestogodišnju devojčicu, a potom, da je, dan kasnije, u ulazu zgrade "Bor" namamio drugu dvanaestogodišnjakinju. Nju je, obećavajući joj da će postati manekanka, navodno pokušao da zagrli i dodiruje po intimnim delovima tela. Uhapšen je nakon što su pregledani snimci sa sigurnosnih kamera.