NEGOTINSKI Viši sud (na slici) prvostepeno je osudio Ljubišu K. (72) iz ovdašnjeg sela Aleksandrovac na 16 godina zatvora zbog produženog dela obljube nad nemoćnim licem i trgovinom ljudima. On je ovu jedinstvenu kaznu dobio jer je najmanje pet godina svoju mentalno zaostalu pastorku B. V. (15) primoravao na seksualne odnose i podvodio je.

Istovremeno, N. M. (72) iz Zaječara, kojem je maloletnica podvođena, priznao je krivicu i posle dogovora sa Tužilaštvom osuđen ja ne godinu dana zatvora. On je potvrdio da mu je Ljubiša K. za novac podvodio pastorku, koja ga je oralno zadovoljavala.

Devojčica je u februaru prošle godine policiji ispričala kako ju je očuh, otkada je napunila devet godina, primoravao na seksualne odnose. Tada je ispričala i da ju je podvodio za novac svom poznaniku N. M. Kazala je da je to trajalo pet godina, pre nego što je skupila hrabrost da to prijavi.


Pročitajte još - Silovao pastorku ometenu u razvoju

- Čula sam supruga kako sa N. M. telefonom priča i traži mu 100 evra, navodno da bi platio struju - ispričala nam je ranije I. B., nevenčana supruga Ljubiše K. - Onda sam ga čula kako kaže "Dobro, daćeš mi sada 6.000, a od penzije još 5.000 dinara".

Prema rečima ove žene, kada su otišli u Zaječar, Ljubiša je svoju pastorku odveo do auta u kome ih je čekao N. M. i tu je ostavio.

- Pitala sam muža zašto ostavlja dete sa N. M., a on mi je kazao da će tu da joj bude toplo dok mi završimo poslove koje imamo po Zaječaru. Rekla sam mu da to nije u redu da dete ostavlja sa starijim čovekom, ali mi je on kazao da nemam nikakav razlog da sumnjam da će se mojoj ćerki desiti bilo šta loše. Ova žena kaže i da je jednom zatekla svog muža kako pokušava da na oralni seks ubedi svoju pastorku.

- Moj suprug je ležao u krevetu, a moja ćerka je sedela na fotelji - kaže I. B. - Ja sam spavala u drugom krevetu i nešto me je probudilo u toku noći. U polumraku sam videla šta se dešava, ustala sam i upitala supruga da li je on normalan i da li zna šta čini. Međutim, Ljubiša se pravdao da ništa nije uradio i da sam sve to umislila.

Ljubiša K. je do kraja postupka negirao delo.


SVESTAN SVOJIH POSTUPAKA

OSUĐENI Ljubiša K. je tokom saslušanja tvrdio da on nije očuh, već otac maloletnice, zbog čega je urađena i DNK analiza. Međutim, ti rezultati su pokazali da Ljubiša K. i B. V. nisu ni u kakvom krvnom srodstvu. Takođe, posle detaljne analize, koja je obavljena u Specijalnoj zatvorskoj bolnicu u Beogradu, ustanovljeno je da je očuh maloletnice u potpunosti bio svestan svojih postupaka.