DRAGOLjUB Simonović, bivši predsednik opštine Grocka, koji se tereti kao nalogodavac paljenja kuće Milana Jovanovića, novinara "Žig infa", zbog ozbiljnih zdravstvenih problema, primljen je i hospitalizovan u bolnici Vojnomedicinske akademije u Beogradu.

Ovu vest, za "Novosti", potvrdio je Simonovićev advokat Ivica Vuković:

- Simonović odavno ima ozbiljnih zdravstvenih problema zbog čega smo, svojevremeno, zahtevali i da bude pušten iz pritvora i da mu se omogući odbrana sa slobode. Kako mu je opet bilo loše, primljen je na VMA. Dokle će ostati u bolnici ne bih mogao da kažem.


PROČITAJTE JOŠ: "NOVOSTI" SAZNAJU: Traže osam godina zatvora za Simonovića

Podsetimo, suđenje Simonoviću zakazano je za 9. april u Drugom osnovnom sudu. Tereti se da je glavni nalogodavac za paljenje kuće novinara Jovanovića, u decembru prošle godine. Pored njega, optuženi su i Aleksandar Marinković, Igor Novaković, Vladimir Mihajlović. Za Simonovića tužilaštvo traži da bude oglašen krivim i da se osudi na osam godina zatvora, Mihajlović i Novaković na po pet, a Marinković na šest godina zatvora.

Tužilaštvo traži i da se, svoj četvorici, izrekne i mera bezbednosti zabrane približavanja i komunikacije sa novinarom Jovanovićem i njegovom suprugom Jelom Deljanin.

Simonović je bio u pritvoru od 25. januara do 7. marta, nakon čega je pušten da se brani sa slobode, nakon čega je dao ostavku na mesto predsednika GO Grocka i visokog funkcionera SNS.