JAUCI majke Marine (32) parali su nebo iznad groblja u kuršumlijskom selu Dedincu na jednom od brda gde je u ponedeljak, uz plač najmilijih, sahranjen jedanaestogodišnji S. T., koji je u nedelju ujutru poginuo prilikom prevrtanja traktora na seoskom putu. Dečak, koji je sa ocem Radovanom (48) krenuo da od komšija preuzme kukuruz za stoku, našao se ispod ove poljoprivredne mašine usled još uvek nerazjašnjenih okolnosti. Iako su uviđaj obavili pripadnici MUP i tužioci Osnovnog tužilaštva u Kuršumliji, još nema zvaničnog izveštaja.

Dok izvori bliski istrazi navode da je najverovatnije za volanom traktora bio upravo dečak, prema drugoj verziji, koju su nam ispričali rođaci ove porodice, mališan se nalazio na mašini zajedno sa ocem. On je, prema toj priči, sedeo na zadnjoj strani traktora, gde je u drvenoj korpi bilo nekoliko džakova žita. Navodno, usled toga je mašina prevagnula prilikom skretanja s krivine na glavni seoski put. Tada je, kako su nam rekli rođaci S. T., dečak pao sa traktora, a otac je pokušavao da ga rukom dohvati.


PROČITAJTE JOŠ: TRAGEDIJA KOD KURŠUMLIJE: Dečak pao sa traktora i pred ocem izdahnuo

- Na nesreću, traktor ga je pregazio baš preko grudi - ispričao nam je kum porodice.

Druga verzije tragedije kaže je dečak sam vozio mašinu i prilikom pokušaja da krene napred, krenuo je u rikverc, pao sa traktora i završio ispod njega.

- To je nesrećan slučaj, i sigurno da sada nikome nije teže nego njegovom ocu, pred čijim očima je dečak izdahnuo - reči su komšija.

Dečaka opisuju kao veselo i poslušno dete, koje je roditeljima najviše pomagalo oko stoke. Zanimao se, kažu, i za poljoprivredne radove, jer su se samo od toga izdržavali.

- Toliko su se mučili i pokušavali da izvedu decu na pravi put, a eto, ostadoše bez najstarijeg dečaka, koji im je bio uzdanica u svemu - pričali su naši sagovornici.


PROČITAJTE JOŠ: Prikolica od 300 kilograma ubila dečaka

BIO JE NAJPOSLUŠNIJI

ZNAM da brata više nema, ali ne mogu da verujem u to. A bio je najbolji i najposlušniji od svih nas - izgovorio je tužno A. T. (9), pored kojeg Marina i Radovan imaju još šestogodišnjeg dečaka i dvogodišnju devojicu.

Inače, budući da je ekipa Hitne pomoći kuršumlijskog Doma zdravlja mogla samo da konstatuje smrt jer je dečak izdahnuo na licu mesta, obdukcija nije naložena. Istraga, koja je još uvek u toku, trebalo bi da razjasni detalje nesreće.