Leskovac – Tridesetdevetogodišnja Leskovčanka zapretila je, u nedelju nešto posle devet časova, da će sa petogodišnjim detetom da skoči sa terase stana u Radničkom naselju u ovom gradu odnosno sa simsa zgrade koji se nalazi na visini pet do šest metara od zemlje. Od ove namere odgovorili su je pripadnici leskovačke Policijske uprave. Njena interventna patrola brzo se našla na licu mesta, a jedan od policajaca se popeo na merdevine.

- Započeli su sa njom razgovor i ona je ubrzo predala dete, a potom je i ona bezbedno spuštena na zemlju – kazao je Boban Zdravković, portparol Policijske uprave u Leskovcu.

Žena je prevezena u Službu psihijatrije leskovačke Opšte bolnice. Prema nezvaničnim informacijama ona je nekoliko sati odbijala da dete preda nadležnima iz Centra za socijalni rad čvrsto ga držeći u naručju. Nezvanično saznajemo i to da je reč o ženi koja je i ranije imala psihičke probleme. Neko vreme je provela u jednom od manastira na Kosovu, a poslednjih nekoliko dana je boravila u stanu njenih raditelja sa čije terase je i pretila samoubistvom. Dete će najverovatnije, kako nezvanično saznajemo, biti povereno na brigu dedi odnosno ocu nesrećne žene. O njenim motivima za pretnju da će ubiti sebe i dete za sada se samo spekuliše, a kao jedan od mogućih razloga se navodi svađa sa emotivnim partnerom.


REBIĆ: HRABRI POLICAJCI SPASLI ŽENU I DETE

Jedna ženska osoba sa petogodišnjim detetom u naručju htela je jutros u Leskovcu da izvrši samoubistvo, ali je tragedija sprečena zahvaljujući hrabrim i odlučnim policajcima Nenadu Stankoviću i Marku Stojičiću, izjavio je direktor policije Vladimir Rebić.

"Policijski službenici su nakon prijave odmah izašli na teren i zatekli ženu u naručju sa detetom kako stoji na simsu zgrade, na visini od oko pet metara. Policajac Nenad Stanković se popeo merdevinama do žene, koja je bila vidno uznemirena, i nakon razgovora uspeo da je ubedi da mu preda dete, a zatim je i njoj pomogao da siđe", rekao je Rebić, saopštio je MUP.

Rebić je istakao da je izuzetno ponosan na hitru i uspešnu reakciju policijskih službenika iz Leskovca, koji su pokazali izuzetnu sposobnost, profesionalnost i hrabrost obavljajući svoje redovne zadatke.

On je zaključio da je sve više slučajeva u kojima policajci, rizikujući svoj život, spasavaju živote građana.

"Ministarstvo unutrašnjih poslova prepoznaje i vrednuje takav način rada, a trudićemo se da obezbedimo bolji materijalni položaj i opremu za sve policijske službenike, kako bi još efikasnije i profesionalnije obavljali svoje zadatke“, rekao je Rebić.