AKO bih pričala o pretnjama, mislim da bih mogla da izgubim život, i to ne samo ja, već i moje dete. Želim ovom prilikom da se zahvalim porodici Vlade Zreleca jer je on možda pomogao da se zaštitimo moje dete i ja. Rečeno mi je da se njemu zahvalim što smo nas dve žive - rekla je u petal pred Višim sudom Gordana Šaranović, supruga ubijenog Slobodana Šaranovića, na suđenju za ubistvo advokata Vladimira Zreleca decembra 2015. na Vračaru.

PROČITAJTE JOŠ - Barski klan "pod lupom" zbog ubistva Šaranovića

Na pitanje sudije Nataše Albijanić, ko joj je to rekao, odgovorila je - onaj ko mi je pretio. Za ubistvo Zreleca optužen je Vladimir Šaranović, rođak Gordaninog supruga, a kao motiv zločina spekulisalo se o navodnom sukobu Slobodana i advokata.

- Moj suprug je imao velikih problema, kao i cela naša porodica, jer su se protiv njega vodila dva istovetna postupka, u Beogradu i u Crnoj Gori - rekla je Gordana, navodeći da je dugogodišnja saradnja između Zreleca i njene porodice okončana jer on nije obezbedio prisustvo advokata na Šaranovićevom saslušanju u Crnoj Gori, iako je to bio dogovor.

PROČITAJTE JOŠ - Kožar organizovao likvidaciju Šaranovića?

Sudija je tražila od nje da objasni zašto je optuženi živeo sa njom u Budvi dok je Slobodan bio u pritvoru, na šta je ona odgovorila da je bio tu da joj pomogne i uglavnom je nosio dokumentaciju iz Budve za Beograd i obrnuto:

- Prestao je da živi sa mnom jer je pritisak popustio i nije više bilo toliko posla oko Slobodanove odbrane.

Policija na mestu gde je smrtno ranjen advokat Foto N. Skenderija


Kada joj je predočeno da je Vladimir Šaranović u svojoj odbrani naveo da je saradnja okončana jer nije dobijao platu za posao koji je radio, Gordana je rekla da to jeste moguće. Ona je objasnila i da njoj nije poznato da je njen pokojni suprug bio u sukobu sa Milošem Delibašićem.


"NATAŠA IZNENAĐENA I POTRESENA"

VLADIMIR je, osim za ubistvo, u ovom predmetu optužen i za trgovinu drogom, kao i njegova supruga Nataša. Policija je, prilikom potrage za njim, u stanu pronašla marihuanu. On je priznao to delo, dok je Nataša negirala bilo kakvu vezu s narkoticima. Inspektori koji su u petak svedočili, na pitanje advokata Aleksandra Šćekića o utisku o njoj, kada je droga pronađena, ispričali su da je izgledala iznenađeno i začuđeno. Obojica su posvedočila da je bila uznemirena i potresena, kao i da "u tim situacijama ljudi inače ne izgledaju normalno".