Nakon što su albanski pekari iz pančevačkog sela Dolovo postavili na društvenim mrežama svoje slike sa rukama sklopljenim u obliku ptice, što je simbol Velike Albanije, policija je pretresla njihove kuće.

Oni su na društvenim mrežama objavljivali provokativne fotografije, a na nekima se vide kako stoje sa dve puške ispred svoje kuće.

PROČITAJTE JOŠ - SKANDAL U DOLOVU KOD PANČEVA: Mese hleb i slave Veliku Albaniju

Na predlog tužilaštva, a po nalogu sudije za prethodni postupak Višeg suda u Pančevu, pretresani su stanovi i druge prostorije na više lokacija, ali nisu pronađeni oružje ni drugi predmeti krivičnog dela, rečeno je u Višem javnom tužilaštvu u Pančevu, a prenose beogradski mediji.

U daljem toku predistražnog postupka obavljaju se razgovori sa svim akterima tog događaja radi utvrđivanja okolnosti pod kojima je fotografija nastala, kome pripada oružje, te da li je oružje funkcionalno ispravno, navelo je Više javno tužilaštvo u Pančevu.

DOLOVCI PETICIJOM ZATVORILI PEKARU ALBANCIMA

Žitelji Dolova danas su se okupili samoincijativno i prikupili 250 potpisa u okviru peticije, koju su predali vlasniku lokala koji je Albancima, koji su na društvenim mrežama stavljali slike sa simbolima Velike Albanije, otkazao lokal.

Na taj potez meštana i vlasnika lokala, Albanci su odgovorili da su se samo šalili, ali su i meštani Dolova poručili da se tako ne mogu šaliti i da su im ukazali gostoprimstvo, a da su oni na to odgovorili provokacijama i pretnjama, prenosi beogradski list Alo.

U narednih nekoliko sati se očekuje da se albanski vlasnici pekare Halit i Granit Osmankaj isele iz poslovnog prostora.