SLUČAJ maltretiranja i nasilja nad Majom Jovanović (30), koja se prošlog utorka obesila i za sobom ostavila oproštajno pismo u kome navodno za svoju smrt optužuje svog supruga koji ju je godinama tukao, nekoliko puta je, nezvanično saznajemo, prijavljivan policiji i Centru za socijalni rad. Ovu informaciju potvrdila nam je i Majina rođaka, ali zvanični podatak o tome nismo juče uspeli da dobijemo. Ono što je sigurno jeste da bi se Maja, uvek posle prijave, ipak, ponovo vraćala nasilniku, sa kojim ima šestogodišnju ćerku.

- Bežala je nekoliko puta kod svojih roditelja u Crnjevo. Ona je pričala kako ju je muž premlaćivao, jednom joj je polomio ruku a nju bacio kroz prozor kuće - kazala nam je Majina rođaka. - Roditelji, međutim, opet po njenom kazivanju, nisu želeli da je vrate u rodnu kuću, već su je uvek vraćali mužu. Valjda ih je bilo sramota da im se ćerka razvede i da se vrati njima, i ostavi dete.

Da je Maja spas našla u samoubistvu potvrdila je i ona sama, navodno, u oproštajnom pismu u kome je navela da je za sve kriv njen suprug, koji je dosta stariji od nje. U poslednjoj poruci svojim najmilijima napisala je i da želi da bude sahranjena u svom rodnom mestu, u Crnjevu, kraj svojih predaka, a ne u selu u kome je živela sa mužem i ćerkom. Takođe, njena poslednja želja bila je i da ne želi da joj na sahranu dođe suprug, kao i njegova bliža rodbina. To potvrđuje i što na umrlici među ožalošćenima ne stoji ime njenog muža.


PROČITAJTE I:SAMOUBISTVO KAO IZLAZ: Omčom se spasila od nasilnika

- Ne znam šta je radila policija i ljudi iz Centra za socijalni rad. Ona je javno svima pričala da je muž maltretira. Kako se i zašto ona vraćala uvek njemu, to ne znamo. Pitanje je da li je ovde izostala prava reakcija nadležnih, te da li je ova nesreća mogla da se izbegne. Još jedno pitanje koje se nameće je, ako je njen muž nasilnik, kako je dete i dalje kod njega - pita se naša sagovornica.

OBESILA SE U KUĆI

NESREĆNICA se, kako saznajemo, obesila u domaćinstvu u kome je živela sa suprugom i ćerkom. To se dogodilo kada je on u utorak odveo dete kod lekara. Po sopstvenoj želji, sahranjena je na groblju ivanjičkog naselja Crnjevo. Njenoj ćerki, prema pričama Majinih poznanika, niko nije rekao kako joj je majka izgubila život.