MOJA supruga je i ranije, nažalost, nekoliko puta pokušavala da se ubije. Imala je psihičkih problema i više puta se lečila na psihijatriji prokupačke bolnice. Jednom je pokušala da se obesi, sledeći put da preseče vene, a toga jutra krenula je da prereže vrat u podrumu. Odvratio sam je od toga i pomislio da se primirila. Ali, nažalost, nije!

Vidno potresen i sa povredama ruku i tela priča nam Miroljub Paunović (70) iz prokupačkog sela Berilja o samoubistvu njegove supruge Zlate (62), koja je u četvrtak ujutru skočila u bunar.


PROČITAJTE JOŠ: TRAGEDIJA KOD PROKUPLjA: Skočila u bunar a muž za njom

Kada je video šta namerava, nesrećni čovek je potrčao ka ženi dozivajući usput komšiju. Njen skok u bunar, kaže, nije mogao da spreči. Nijednog trenutka se nije premišljao, već je skočio za njom.

- Bunar je dubok oko devet metara, a gotovo do pola je napunjen vodom - priča potreseno Paunović. - Nekako sam se upirao o zid, i uz kamenje sam uspeo da je izvučem na površinu vode. Ne znam koliko sam je dugo tako držao.

Za ženu nije bilo pomoći. Miroljub je prebačen u bolnicu u Prokuplju, iz koje je na sopstveni zahtev izašao. Ona je sahranjena u petak.