ZAJEDNIČKOM akcijom Uprave carina i Poreske uprave u centru Beograda na Dorćolu u Venizelosovoj ulici, otkriven je magacin sa robom vrednom više od 28 miliona dinara, bez dokumentacije o plaćenim uvoznim dažbinama. Sumnja se da je roba u vlasništvu bračnog para, S. Dž. (55) i T. Dž.

Po nalogu Prvog tužilaštva, S. Dž. je priveden pre dva dana i njemu je posle saslušanja određen pritvor do 30 dana, dok će protiv žene biti sproveden redovan postupak. Na teret im se stavljaju nedozvoljen promet akciznih proizvoda, kao i nedozvoljeno skladištenje robe.


PROČITAJTE JOŠ:
Oduzeto 1.340 paklica švercovanih cigareta

U objektu površine od 450 kvadratnih metara, koji je bračni par iznajmio, nadležni su, kako je saopšteno iz Carine, zatekli robu koja je bila uredno izložena na rafovima. Na ulaznim vratima bilo je jasno istanuto radno vreme.

- Utvrđeno je da se u većem delu poslovnog objekta nalazi više od 1.800 flaša poznatih žestokih pića - viskija, konjaka, burbona, 500 flaša poznatih stranih vina, tri vitrine za vlaženje cigara sa više od 300 tompusa, velika količina konditorskih proizvoda, raznog posuđa, kafe, kućnih aparata i kuhinjskog pribora - navode iz Carine. - Zanimljivo je da su se među raznom opremom za restorane nalazile i modle za kolače, kalupi za torte, mlinovi za biber, sokovnici, kao i specijalni noževi za tartufe i ljušćenje krljušti sa ribe. Našle su se čak i jedne igle za štrikanje.

Osumnjičeni Dž. S. je prilikom dolaska nadležnih iz Carine i pripadnika MUP zatečen u magacinu. Prema onome što se navodi u saopštenju, on je tvrdio da je na crno nabavljao akciznu i drugu robu, koju je skladištio za sopstvene potrebe.

- Rekao je da je sva zatečena roba njegovo vlasništvo i da nije bila namenjena daljoj prodaji - navode iz Carine. - Tvrdio je da je reč o ličnoj kolekciji koju je sakupljao poslednjih 30 godina. To što ne poseduje nikakve račune za nju, pravdao je time da ju je kupovao preko oglasa ili na putovanjima u inostranstvo, a da je potvrde o plaćenim dažbinama navodno bacao, misleći da mu nisu potrebne.


PROČITAJTE JOŠ:
UHAPŠENA TROJICA KRADLjIVACA: Kroz prozor do plena


HRANA DATA ZOO-VRTU

MEĐU mnogobrojnom robom u drugom manjem delu objekta, našli su se i prehrambeni proizvodi. Zaplenjeno je oko 45 kilograma mesa i mesnih prerađevina, 30 kilograma konzervirane ribe, 17 kilograma mleka i mlečnih proizvoda i isto toliko raznih sireva. Oni, kojima nije istekao rok trajanja, predati su beogradskom zoo--vrtu, a ostatak je upakovan u 45 kartonskih kutija i otpremljen u magacin Poreske uprave u Leštanima. Nadležni su pronašli i lisnata testa, kečap, majonez i začinsko bilje.