POLICIJA i dalje intenzivno traga za razbojnikom, a možda i više njih, koji je brutalno pretukao i opljačkao penzionera Obrena Obreškog (86) iz Batajnice i iz njegove kuće odneo ušteđevinu od 50.000 evra i pištolj. Starac je zadobio teške povrede, još se nalazi u šok-sobi, i njegov život je i dalje ugrožen.

Stanovnici Batajnice zgroženi su onim što se dogodilo, a pre svega surovošću pljačkaša.


PROČITAJTE JOŠ:
MISTERIJA SMRTI DESETARA: Na telu pronađene povrede

- Ne mogu da verujem da niko nije ništa čuo ni video - kaže jedan od meštana Batajnice, koga smo, u razgovoru sa prijateljima, zatekli ispred kapije kuće porodice Obreški, u Jovana Brankovića 14, u kojoj je napadnut i opljačkan penzioner. - Ispred Obrenove kuće je autobusko stajalište, taksi stanica, uvek gužva i ljudi ispred. Tu je i pošta, prodavnica, vatrogasna stanica...

Kako saznajemo, Obren je poslednji put viđen prošlog petka ujutru kako čeka na kapiji. Ona je uvek zaključana, ali ima interfon i ženu koja mu donosi mleko. Tek sutradan pročulo se da je pretučen i opljačkan, pa se sumnja da je napadnut te noći.

- Jedan kolega ga je video na prozoru. Lice mu je bilo u podlivima, krvavo i naduveno. Govorio je teško, pljuvao je krv, pa je kolega pozvao Hitnu pomoć, misleći da se čika Obren šlogirao. Ispostavilo se da je napadnut i opljačkan, pa je pozvana i policija - kaže za "Novosti" jedan od taksista sa taksi stanice koja se nalazi ispred kuće Obreških.

Tada je i otkriveno da je pljačkaš, verovatno, preskočio ogradu i ušao u dvorište, pa u nezaključanu kuću penzionera. Obrena je odmah, sa vrata, nokautirao udarcem pesnicom u bradu. Dok je ležao u nesvesti, pljačkaš ili više njih, vezali su mu ruke telefonskim kablom za krevet i dali se u pretres kuće. Isprevrtali su sve i našli novac, koji je Obren štedeo za bolest i sahranu, i pištolj, za koji ima urednu dozvolu, uzeli to i pobegli. Nesrećni čovek, osvestio se posle nekoliko sati i samo on zna kako je, uopšte, uspeo da se odveže i spase.

- Obren ima sina i ćerku, koji žive i rade u Belgiji, gde je i sam radio sve do penzionisanja. U kraju mnogi znaju da ima deviznu penziju i da živi sam, jer mu je supruga preminula pre nešto više od godinu dana. Obren je jako dobar čovek, ali i dalje živi u "starim vremenima", kad se moglo o svemu javno pričati i svima verovati. Tako je, pretpostavljam, pričao i da ima ušteđevine, pa su ga čuli, napali i opljačkali. Dobro da je ostao živ!


PROČITAJTE JOŠ:
AKCIJA BEOGRADSKE POLICIJE: "Pali" obijači stanova

PROVERE LISTINGA I ADRESARA

POLICIJA je po prijavi pljačke obavila uviđaj u kući Obreškog i razgovarala sa napadnutim penzionerom, koliko je to bilo moguće. Osim veštačenja tragova koje je pljačkaš, verovatno, negde ostavio, proverava se i da li je i sa kim Obren pričao o ušteđevini. Policija istražuje i sve druge kontakte koje je imao - listing poziva na telefonu i njegov adresar. Izjavu je u četvrtak dao i Obrenov sin Dragan, koji je odmah iz Belgije došao u Srbiju, kako bi bio uz njega.