PROKUPLjE - Četrdseset šestogodišnji Slobodan T. iz sela Berilje u opštini Prokuplje zadobio je teške telesne povrede u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila u četvrtak oko 13 časova na ulazu u to selo. Prema navodima očevidaca nesreća se dogodila na desetak metara od Slobodanove kuće u trenutku kada je pokušavao da pređe izvan pešačkog prelaza regionalni put Prokuplje - Žitorađa.

Pročitajte još: NESREĆA U SREMSKIM KARLOVCIMA: Radnik pao sa krova i poginuo


- Slobodan je kosio travu preko puta svoje kuće i regionalnog puta a kada je krenuo da baci pokošenu travu preko ulice na njega je naleteo automobil koji se iz pravca Prokuplja kretao ka Žitorađi. Iako je krvario Slobodan je davao znake života. Srećom Hitna služba Doma zdravlja u Prokuplju ubrzo je stigla i ukazala mu lekarsku pomoć a potom ga odvezla u bolnicu - kaže jedan od komšija dok je takođe prema nezvaničnim saznanjima Slobodan T. u teškom stanju primljen u prokupačku bolnicu gde su konstatovane brojne povrede, među kojima i prelom potkolenice, lobanje, levog ramena... Zbog težine povreda odmah je transportovan na Odeljenje neurohirurgije Kliničko bolničkog centra u Nišu, gde se lekari bore za njegov život.

Pročitajte još: TRAGEDIJA U PROKUPLjU: Žena skočila u bunar, muž za njom

Inače, prema takođe nezvaničnim saznanjima, povređeni čovek nije često živeo u selu, jer je boravio u inostranstvu odnoso Austriji gde je stekao penziju a u Berilje je dolazio povremeno.