ZLATA Paunović (62) iz sela Berilje, kod Prokuplja, u četvrtak ujutru skočila je u bunar dubok nekoliko metara, u svom dvorištu. Njen suprug Miroljub (70) pokušao je da je spase, pa se u otvor bacio za njom. Ona je preminula, a on je sa teškim povredama prevezen u obližnju bolnicu.

Drama u domu Paunovića odigrala se rano ujutru.


PROČITAJTE JOŠ:
Muškarac skočio pod voz!

- Miroljub je bio svestan kada je skočio u bunar i pokušavao je da Zlatinu glavu drži iznad vode - pričaju rođaci bračnog para. - Nije joj, međutim, bilo spasa. Verovatno se utopila čim je skočila. Prema prvim procenama, u bunaru su proveli oko dva sata.

Telo nesrećne žene i Miroljuba, koji je bio u teškom stanju, izvukli su vatrogasci. Njih je pozvao obližnji komšija

- Muškarac je u kritičnom stanju i sa veoma niskom temperaturom tela, od 27 stepeni, doveden kod nas - rekli su nam u prokupačkoj Opštoj bolnici "Dr Aleksa Savić". - Uspeli smo da ga stabilizujemo, ali je i dalje teško.

Prema nezvaničnim informacijama, nesrećni čovek je i dalje u stanju šoka, tako da još ne zna da mu je supruga preminula. Kako nezvanično saznajemo, lekare neprestano pita šta mu je sa suprugom. Meštani ovog prokupačkog sela navode da su Paunovići, koji imaju dvoje odrasle dece, sina i ćerku, živeli sami u kući. Zlata je, navodno, i ranije pokušavala da digne ruku na sebe.

Meštani Berilja u šoku

Žitelji Berilja ističu da se ovako nešto odavno nije dogodilo u njihovom selu. O motivima zašto je nesrećna žena pokušavala da sebi skrati život samo se nagađa. Ima, međutim, i onih koji smatraju da se nesreća dogodila slučajno. Navodno, Zlata se nagnula da dohvati vodu, ali se preturila. Moguće je da je tog trenutka uhvatila nesvestica. Videvši to, za njom je skočio Miroljub.


PROČITAJTE JOŠ:
SUPRUGA NASTRADALOG RUDARA OČAJNA: Kao da je osećao da neće izaći iz rudnika

KOBNI PAD KOD TRSTENIKA

KRAJEM prošle godine beživotna tela Časlava A. (57) i njegove supruge Slađane A. (50) pronađena su u bunaru na njivi u ataru sela Stragari u blizini Trstenika. Istraga je pokazala da su oni upali u bunar, nakon što su u susednoj njivi brali kupus. Tragedija je slučajno otkrivena, jer je njihovo trogodišnje dete, koje su ostavili u kući, neprestano plakalo. To je izazvalo pažnju komšija. Krenuli su u potragu za roditeljima i pronašli prvo njihov auto, a potom i njih utopljene u bunaru.