BOR - Nikola Lekovski zvani Kolja (37) iz Bora za kojim se intenzivno traga od 20. februara, pronađen je mrtav u šumi kod Grocke. Tu ga je pronašao čovek koji u okolini čuva koze. Niko od nadležnih, međutim, ne navodi, šta se sa Nikolom dogodilo, a porodica kaže da će se više znati tek kada bude završena obdukcija.

- Odbukcija je završena, ali se čekaju analize krvi koje će biti gotove tek za mesec-dva. Tek tada ćemo znati šta se dogodilo Nikoli. Na njegovom telu nisu pronađeni nikakvi tragovi, nikakve povrede - kaže za „Novosti“ njegov brat Stefan.

Nikola Lekovski preselio se u Beograd dva dana pre svog nestanka želeći da konačno da poslednja tri ispita na odseku Informacionih sistema i tehnologija Fakulteta organizacionih nauka, gde je studirao.

Pročitajte još: U Beogradu nestao Boranin


Brat Stefan, koji se sa njim čuo tog 20. februara, uzalud je sutradan pokušavao da ga dobije telefonom. Trebalo je da u četvrtak Kolja ode na fakultet i dođe u Bor. U stanu koji je iznajmio na Avalskom putu, blizu Koljin brat je zatekao čak i upaljen laptop. Vrata stana su bila zaključana, a Kolja sa sobom nije poneo telefon. Mislilo se da je pošao po cigarete, a kako nije poznavao taj deo grada da se izgubio.

Njegove najmilije nije napuštala nada. Sve do danas kada su čuli najtežu vest da Kolje više.

- Pronađen je u šumi na oko 300 metara od puta. Kod sebe je imao dokumenta, pare i sat. Nađen je kako leži, kao da spava. Ni obdukcija nije mogla da kaže šta mu se dogodilo. Sve je ovo nerazjašnjeno - dodaje Stefan Lekovski.