RAZBOJNICI koji su brutalno pretukli osamdesetčetvorogodišnju Danicu Bukaceu u selu Botoš nadomak Zrenjanina odlučili su da je opljačkaju, jer su mislili da je dobila novac od arende, tvrde meštani. Trojica osumnjičenih A. N., S. N. i njihov sedamnaestogodišnji saučesnik su uhapšeni, a nesrećna žena se odselila iz kuće, jer se, kako kaže njen sestrić, ne oseća sigurno.

- Danica ima dva lanca zemlje, koja je nasledila od pokojnog supruga Svetozara, i to izdaje u zakup. Inače, ne prima penziju, niti socijalnu pomoć, a od arende sestrić joj je nabavljao lekove i, naravno, hranu - priča meštanin sela Botoš za "Novosti", uz molbu da se njegovo ime ne pominje.


PROČITAJTE JOŠ: Trojica mladića tukla staricu

Zanimljiva je činjenica da je ulica na ulazu u Botoš, u kojoj živi napadnuta Danica Bukaceu, gotovo pusta i da u njoj osim nekoliko starijih meštana gotovo i nema ljudi.

- Baka je vidno potresena, u šoku je i teško priča - rekao nam je sestrić starice. - Ne želi ni da se seti šta je sve preživela. Ko zna kako bi se završio taj napad da nije smogla snage i vikala.

Njeno zapomaganje čuo je komšija. Odmah je obavestio svog suseda, koji je alarmirao policiju, pa su razbojnici pobegli iz kuće.

- Njen suprug, koga su u Botošu svi zvali Buki, nedavno je preminuo. Inače je čuvao ovce i krave po selu. Bio je skroman, pošten, ali voljen. Nije joj ostavio penziju i osim ta dva lanca zemlje nije mogla ni socijalnu pomoć da dobije - kaže Daničin sestrić.


HUMANITARNA POMOĆ

MEŠTANI Botoša, Banatskog Despotovca i ostalih sela u okolini, koji su čuli stravičnu priču, prikupljaju humanitarnu pomoć da se Danica Bukaceu preseli u Banatski Despotovac. Tamo živi njen sestrić, a navodno se u blizini prodaje i jedna kuća.