KADA je vatra počela da gori Pavle je dvojici braće i još jednom dečaku rekao: "Bežite sa sena, ja ću je ugasiti." Ugledala sam plamen i viknula: "Skoči dole, ne boj se uhvatiću te", a on mi je odgovorio: "Miro, ne mogu, gorim!" Više se nije čuo, samo je nestao u plamenu.

Ovo, za "Novosti", kroz suze priča Mira Batak, baba-tetka devetogodišnjeg Pavla B., koji je pre dva dana stradao kada je požar zahvatio ekonomski deo dvorišta kuće u Ljukovu kod Inđije. Ona je tog dana bila sama sa decom u kući, dok su roditelji nastradalog mališana bili na poslu i kaže kako nije ni videla da se dečak sa dvojicom rođene braće i još jednim drugom popeo u šupu u kojoj se nalazilo seno. Veruje da bi uspeo da se otrgne od vatre da je bio na spratu niže.

Rodbina, prijatelji i rođaci, dolazili su kod ove, kako ih meštani opisuju, veoma vredne i radne porodice da izjave saučešće.

- Mi smo grešni, jer nismo uspeli da spasimo dete - ovako, još uvek potresen, govori prvi komšija porodice Batak, Andrija Stefanović, koji je odmah čim je spazio vatru pritrčao u pomoć. - Mi smo pokušali da gasimo sa kofama punim vode, ali bilo je bezuspešno sve dok nisu došli vatrogasci. Kada su konačno obuzdali stihiju, onda se pojavio dečakov otac Vasa, on ga je napipao u zgarištu slame. Nisu mu dali da ga izvuče dok nije stigao istražni sudija.

Pročitajte još - TRAGEDIJA KOD INĐIJE: Mališan izgoreo dok se igrao sa braćom (FOTO)

Paja je bio učenik trećeg razreda Osnovne škole "Petar Kočić", a pored toga što je bio odličan đak, voleo je stalno da pomaže ocu.

- Kad god je Vasa radio nešto oko kamiona, inače je prevoznik, on se gurao da mu doda ključ, ili se zavlačio ispod vozila. A otac bi mu rekao, e moj sine Miladine, nemoj da radiš poslove kao ja, od kojih si musav i prljav, već uči školu, da budeš nešto. I kada im se rodilo treće dete, Paja kaže neka se zove Miladin. I tako mu je najmlađi brat dobio ime - govori Mira.

Devetogodišnjak će u sredu biti sahranjen na seoskom groblju u Ljukovu.

Prvi komšija koji je pritrčao u pomoć kada je spazio vatru

RADOVALA MU SE JOŠ U STOMAKU

PRISETILA se Pajina baba-tetka Mira i svoje velike tragedije.

- Sina sam sahranila 1. septembra, a Pavle se rodio 2. Radovala sam mu se još dok je bio u utrobi. Kako ovo sada sve preboleti i preživeti - pita se skrhana bolom žena koju je u tom trenutku iz misli prekinulo pogrebno vozilo, koje je dopremilo posmrtne ostatke dečaka.