Pred Osnovnim sudom u Prizrenu je nastavljeno suđenje Darku Tasiću (45), raseljenom licu iz okoline Prizrena, optuženom za ratni zločin prtiv civilnog stanovništva tokom rata na Kosovu. Naime, po rečima advokata Ljubomira Pantovića, Tasićevog branioca, nastavljeno je saslušanje svedoka optužbi koje su, kako naglašava, bez konkrentih osnova i dokaza.

- Potpuno je jasno da je reč o lažima i izmišljotinama, jer Tasić koji je iz tog kraja potiče iz ugledne, domaćinske porodice koja nije otuđila svoje imanje, a što je i osnovni razlog optužbi protiv njega. Jer, osim što mu pripisuju navodno otuđivanje albanske imovine , lažni svedoci koji se pojavljuju u sve većem broju, optužuju ga da je navodno kamion pun sa leševima Albanaca pokušao da potopi u Beli Drim što je nemoguće, jer je na tom mestu reka toliko plitka, da sama ta činjenica govori o neosnovanosti optuži, pogotovu što je Darko živeo na tom području – govori za Novosti advokat Pantović.


PROČITAJTE JOŠ: ODBIJENA ŽALBA: Na snazi optužnica protiv Tasića

Tasićev branilac dodaje da ni optužnica protiv Tasića nije konkretna ali da je lažni svedoci svojim izmišljanjem dopunjuju. I predstavnici Srba sa ovog područja uvereni su da je reč o montiranom procesu protiv Darka i njegove porodice, jedne od bogatijih u Maloj Kruši kod Prizrena, gde je navodno počinio zločin.

Inače, Darko Tasić, raseljeno lice iz okoline Prizrena i otac dvoje maloletne dece, uhapšen je u avgustu pretprošle godine na administrativnom prelazu Brnjak kada je krenuo da obiđe svoju imovnu i posle pritvora u policijskoj stanici sproveden je u zatvor visokog rizika u Grdovcu kod Podujeva.