VALjEVO – Krivično veće Višeg suda u Valjevu kojim je predsedavala sudija Jasmina Terzić, danas je na 35 godina zatvora osudila Sretena Nikolića (25) iz grada na Kolubari, zbog ubistva sugrađanina Damjana Dragojlovića (25) i nanošenja teških i lakših povreda gostima ovdašnjeg noćnog kluba “Zipa”, u noći između 29. i 30. oktobra 2016. godine.

Ubistvu je prethodila svađa, potom i fizički obračun ispred “Zipe”, kada je Nikoliću Dragojlović zadao nekoliko udaraca rukama i nogom. Nikolić je potom otišao, ali se ubrzo vratio naoružan pištoljem i ispalio hitac u staklo kluba u kom je bilo oko 200 gostiju. Ušavši i “Zipu”, počeo je da puca u Dragojlovića i ostale. Od više hitaca koje je Nikolić u njega ispalio, jedan je Dragojlovića pogodio u grudi, drugi u butinu. Davora Milića pogodio je u prepone i karlicu, nanevši mu teške povrede. Od rikošeta, lakše je bio povređen gost Dalibor Petrović. Kada je izašao iz “Zipe”, stavio je pun okvir metaka u pištolj i ispalio još jedan hitac ka lokalu, koji srećom nikoga nije pogodio.


PROČITAJTE JOŠ: SLUČAJ IZBODENOG MLADIĆA: Uhapšen i drugi osumnjičeni za napad

Sa teškim povredama, Damjan Dragojlović prebačen je u valjevsku bolnicu, ali je ubrzo preminuo. Više javno tužilaštvo u Valjevu zahtevalo je maksimalnu kaznu, 40 godina zatvora zbog teškog ubistva i nedozvoljenog nošenja oružja. Sudija Jasmina Terzić u obrazloženju presude rekla je da je Nikoliću u vreme izvršenja dela uračunljivost bila smanjena, ali ne do stepena bitnog. Navode Nikolića da se “događaja seća samo u fleševima”, sud nije prihvatio, s ozbirom da su izjave svedoka ukazivale suprotno.


NAJAVLjENE ŽALBE

Sud je utvrdio da je Nikolić od ranije bio u sukobu sa jednom navijačkom grupom iz Valjeva, ali da pokojni Dragojlović u tome nije učestvovao. Konstatovano je da je protiv obojice bilo podneto više krivičnih prijava za dela sa elementima nasilja, ali da ni u jednom događaju Nikolić i Dragojlović nisu bili akteri. Odbrana je tvrdila da je u pitanju ubistvo na mah, za koje je zaprećena znatno blaža kazna. Na prvostepenu presudu, obe strane najavile su žalbu Apelacionom sudu.