PRED Specijalnim sudom u Beogradu u utorak je okončan ponovljeni postupak protiv optuženih za učešća u ubistvima Nikole Bojovića, rođenog brata Luke Bojovića, aprila 2013. godine u centru Beograda, kao i Miloša Vidakovića, tri meseca kasnije u Budvi.


Završna reč zakazana je za 11. i 12. mart, nakon čega će sud zakazati izricanje prvostepene presude. Na optuženičkoj klupi je Miloš Delibašić, kome se na teret stavlja da je organizovao kriminalnu grupu sa sada pokojnim Slobodanom Šaranovićem i da je podstrekavao na Vidakovićevo ubistvo, koje je izvršio Miloš Vojnović.


Za likvidaciju Nikole Bojovića odgovaraju Saša Cvetanović i Ratko Koljenšić. U bekstvu je Slaviša Novaković, koji je optužen za pomaganje u Vidakovićevom ubistvu.


PROČITAJTE JOŠ: Završnica suđenja za ubistva Bojovića i Vidakovića


Prvom presudom koju je ukinuo Apelacioni sud, Delibašić je oslobođen svih optužbi, dok su Cvetanović, Koljenšić i Novaković osuđeni na dugogodišnje zatvorske kazne. Vojnović je sklopio sa tužilaštvom sporazum o svedočenju, na osnovu kojeg je dobio status svedoka okrivljenog i bio je osuđen na deset i po godina zatvora.