U saobraćajnoj nezgodi koja se u ponedeljak popodnevnim satima dogodila u centru Surdulice, teške povrede je zadobila jedna žena (52) iz Leskovca, pošto je vozač kombija iz sada nepoznatih razloga uleteo na šetalište. Povređena žena je sedela na mestu suvozača.

Kako je za "Novosti" potrvdila Milena Dimitrijević PR vranjske policije, vozač teretnog vozila marke "fijat" iz Leskovca je za sada iz nepoznatog razloga prednjim delom vozila najpre udario u metalni stubić, pa u lamion za rasvetu, a zatim i u jedan objekat. Protiv njega će biti podneta krivična prijava jer se tereti da je počinio krivično delo teška dela protiv bezbednosti saobraćaja.

Pročitajte još - Sudar kamiona i kombija, teretnjak sleteo sa puta!

Igor Kostić direktor pogona surduličke Elektrodistribucije kaže za "Novosti" da je šteta velika.

- Vozilo koje se kretalo iz pravca Vlasine je svom silinom probilo betonsku kapiju na ulazu i razvalilo istočni zid lokala Eelktrodistribucije koji se nalaze u samoj pešackoj zoni. Šteta na objektima je ogromna i puka je sreća da nema ljudskih žrtava – kaže Kostić.

Očevici kažu da je prizor bio jeziv, naročito jer se radi o vrlo prometnom delu šetališta i puka je sreća da niko nije povređen.

Foto J. S.