NOVOSADSKA policija uhapsila je u nedelju veče Dušana Murgaškog (60) poznatog i po nadimku Pikaso, višestrukog prestupnika, tačnije, silovatelja povratnika, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično delo ubistvo u pokušaju.

Sve se desilo u Centru za rehabilitaciju Kliničkog centra Vojvodine u koji je kolima Hitne pomoći Murgaški u nedelju dovezen na detoksikaciju i trežnjenje s obzirom na to da je bio u teže alkoholisanom stanju.

Pošto je završio u odeljenju za detoksikaciju, Murgaški je, pre nego što će napustiti Centar za rehabilitaciju, najpre verbalno pretio a zatim nožem na rasklapanje napao radnicu u kuhinji Kliničkog centra, M. Č. (44), koja mu se suprotstavila pokušavajući da mu uzme nož, i posekao je po ruci, tako da je zadobila lakše povrede.

Pročitajte još - Ponovo Pikaso

Njemu je određeno zadržavanje do 48 sati, po odobrenju javnog tužioca kome će, uz krivičnu prijavu, biti doveden na saslušanje.

Inače, Murgaški je početkom decembra prošle godine, posle izdržane kazne zatvora od 10 godina, zbog silovanja, pušten na slobodu na kojoj je, nakon samo dva meseca, načinio prestup.