Uroševac - U akciji pretresa nekoliko lokala u Uroševcu kosovske policije u subotu uveče u kojoj je uhapšeno pet osoba zaplenjeno je  200 kilograma marihuane za koju se sumnja da je dopremljena iz Albanije.

Naime, kako se navodi u saopštenju kosovke policije uhapšene osobe, tri iz Albanije a dve sa Kosova, albanske nacionalnosti, prema osnovnim sumnjama, pripadaju dobro organizovanoj grupi i terete se za krivično delo "neovlašćena kupovina, posedovanje, distribucija i prodaja opojnih droga i psihotropnih supstanci".

Pročitajte još: Zaplenjeno 34 kilograma marihuane (VIDEO)

- Specijalne snage policije su tokom intervencije zaplenile i tri automobila. Pretpostavlja se da je zaplenjena količina marihuane bila namenjena za distribuciju van Kosova - ističu iz kosovske policije i dodaju da se traga za drugim članovima grupe koji su u bekstvu.

Inače, akcija koju su izvele specijalne jedinice kosovske policje pripremana je više meseci jer je, kako se navodi u saopštenju, Osnovno tužilaštvo u Uroševcu, Odeljenje za teška krivična dela u saradnji sa jedinicom za borbu protiv korupcije, sprovelo višemesečnu istragu.

Uhapšenima je po nalogu osnovnog tužilaštva u Uroševcu određen pritvor do 48 sati.