NOVOPAZARAC D. E. (36), odranije poznat ovdašnjoj policiji, uhapšen je zbog sumnje da je napadao i seksualno uznemiravao maloletne devojčice. Iako nosi nanogvicu, dok je bio na "dozvoljenoj pauzi" navodno je namamio devetogodišnjakinju preko društvene mreže, a onda je, kako se sumnja, dodirivao po intimnim delovima tela. Njemu je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati, nakon čega će biti predat nadležnim pravosudnim organima, a navodno se sumnjiči za još jedan napad koji se dogodio dan ranije.

Osumnjičeni je, kako saznajemo, više puta hapšen zbog prevara, krađa, pedofilije i drugih krivičnih dela.


PROČITAJTE JOŠ: HAPŠENjE U NOVOM PAZARU: Namamio devetogodišnju devojčicu u ulaz zgrade, pa pokušao da je seksualno zlostavlja

- On je u sredu posle podne najpre preko društvene mreže "Instagram" prevarom uspeo da namami devetogodišnju devojčicu da dođe ispred zgrade "Bor", gde joj je otkopčao jaknu i dodirivao je po intimnim delovima tela - saznajemo nezvanično iz novopazarske policije. - Kada je shvatila da ima posla sa manijakom, devojčica je uspela da pobegne. Sve je ispričala majci, koja je potom obavestila policiju.

Nekoliko sati kasnije, napad je rasvetljen i osumnjičeni je uhapšen. Prema nezvaničnim informacijama, D. E. se sumnjiči i da je dan ranije, u Lučnoj zgradi, u drugom delu Novog Pazara, na sličan način napao drugu maloletnu devojčicu.

Zgrada u kojoj se, navodno dogodio napad

Ono što je posebno iznenadilo i revoltiralo Novopazarce je činjenica da je D. E. na izdržavanju kazne. Odnosno, on je u vreme napada za koji se sumnjiči bio u kućnom pritvoru i nosio je nanogvicu. Navodno je koristio period za šetnju od dva sata, od 13 do 15 časova. Prema nezvaničnim informacijama, nanogvicu je nosio zbog krađe.

- Ranije smo ga privodili zbog prevara i krađa, ali i zbog pedofilije. Ne znam šta je dalje bilo na sudu. U svakom slučaju, ovakav čovek ne bi smeo sa nanogvicom da šeta centrom grada. Čak i da je ne nosi, morao je biti pod nekom vrstom prismotre - ističe naš izvor iz PU u Novom Pazaru.

Žitelji ovog grada su ogorčeni i postavljaju pitanje šta nadležni organi i državne ustanove mogu konkretno da učine ne bi li zaštitili decu od ovakvih napada.

Majka devojčice objavila potresnu poruku


PROČITAJTE JOŠ: Uhapšen zbog sumnje da je napastvovao dve devojčice?

DA TI UZMEM MERU

NA društvenim mrežama, pored mnogobrojnih komentara zabrinutih građana, oglasila se i majka napadnute devojčice. Između ostalog, ona je napisala da je napasnik, dok je devojčici zavlačio ruku ispod odeće govorio: "Da ti uzmem mere da bi bila manekenka".