DRAGOLjUB Simonović, predsednik beogradske opštine Grocka, lišen je slobode u poznatom lokalnom restoranu "Vinogradi", ekskluzivno saznaju "Novosti".

On je priveden pre dva dana zbog sumnje da je naručio paljenje kuće novinara portala "Žig info", Milana Jovanovića, i on će danas biti saslušan u Drugom osnovnom tužilaštvu. Na teret mu se stavlja krivično delo "izazivanje opšte opasnosti u podstrekavanju".

Kako saznajemo, Simonović je u petak nešto posle 14 sati došao na ručak sa još trojicom poslovnih saradnika. Nedugo pošto su seli i naručili piće i hranu, njihovom stolu prišla su četvorica policajaca.

- Pripadnici MUP bili su u civilu - priča naš izvor. - Prišli su, predstavili su se i legitimisali Simonovića. Potom su ga zamolili da pođe sa njima, što je on i učinio.

Prema rečima našeg sagovornika, dobro upućenog u zbivanja tokom privođenja prvog čoveka Grocke, Dragoljub Simonović nije pravio scenu u restoranu. Civilizovano i mirno, učinio je šta mu je rečeno. Čak se dogodila i komična situacija - Simonović je, skidajući kaput sa čiviluka, sa sobom poneo i čiviluk.


PROČITAJTE I: PODRŠKA VUČIĆU: Vest o hapšenju predsednika opštine Grocka Dragoljuba Simonovića pozdravljaju svetski političari, OEBS, novinari...


- U trenutku privođenja Simonovića, u restoranu je bio zauzet samo jedan sto. Gosti su bili iznenađeni neprijatnom situacijom. Takođe, zatečeni su bili i ljudi sa kojima je predsednik opštine došao na ručak. Oni su ostali još nekoliko minuta posle odvođenja Simonovića. Pozvali su konobara, platili račun, ali hranu nisu sačekali - kaže naš izvor.

Tokom jučerašnjeg dana, na mnogim portalima osvanula je priča da je Simonović bio nonšalantan kada su mu policajci prišli. Moglo se pročitati da je Simonović pitao policajce da mu se pridruže i ponudio ih je pićem. Naš izvor to demantuje.

Dragoljub Simonović


- Simonović je bio zatečen, ali pristojan. Nije pokušao da počasti policajce. Nisu mu čak ni stavljene lisice na ruke, nego je dostojanstveno izašao iz restorana - kaže naš sagovornik.


BIO RADIKAL, PA PREŠAO U NAPREDNjAKE

DRAGOLjUB Simonović (59), koji je u petak uhapšen zbog sumnje da je naredio paljenje kuće novinara Milana Jovanovića, funkciju predsednika Gradske opštine Grocka obavljao je u tri mandata, a od 2018. predsednik je Opštinskog odbora Srpske napredne stranke i član Glavnog odbora. Prethodno je bio član Srpske radikalne stranke i poslanik. Prethodni mandat na čelu Grocke, koji je započeo 2012. godine, okončao je ranije jer je bio postavljen na mesto generalnog direktora "Železnica Srbije".

Sa pozicije direktora smenjen je u januaru 2015, a ubrzo posle toga postavljen je za savetnika direktora u tom javnom preduzeću. U junu 2016. ponovo je izabran za predsednika Opštine Grocka. S. V.