KRIVIČNO veće Višeg suda u Zaječaru donelo je prvostepenu presudu kojom je Rade Đorđević (22), iz tog mesta, osuđen na jedinstvenu zatvorsku kaznu od devet godina i šest meseci! On je proglašen krivim jer je 21. avgusta prošle godine prebio i dva puta silovao M. R. (80), nakon čega joj je ukrao zlatne minđuše i novac iz novčanika.

Đorđeviću je za silovanje izrečena kazna od šest, a za razbojništvo četiri godine, pa je osuđen na jedinstvenu zatvorsku kaznu od 9,5 godina. On je prošle godine upao u kuću M. R., vezao je zavesom za stolicu i dva časa je brutalno tukao, tražeći da mu kaže gde čuva novac. Posle toga je obavio premetačinu i dva puta zverski silovao nesrećnu ženu.Pročitajte još:
SUĐENjE U ZAJEČARU: Silovao sam je, bio sam pijan i drogiran


Đorđević je, najpre, negirao da je počinio taj zločin, ali je, kasnije, suočen sa dokazima, priznao delo.

- Otišao sam tog dana oko devet satu ujutro kod rođaka i s njim sa počeo da pijem viski - kazao je Đorđević pred Krivičnim većem. - Pili smo do uveče, a onda sam otišao u jednu kafanu, gde sam pio crno vino i ostao do zatvaranja. U toaletu sam popio šest ili sedam tableta antidepresiva “ksalol”. Pored toga, ceo dan sam pušio marihuanu.

U neko doba, u kafanu je došao Đorđevićev prijatelj, koji mu je, po njegovim rečima, ponudio da uzme ekstazi.

- Pristao sam i popio tabletu ekstazija, koji zovu “micubiši” - nastavio je Đorđević. - Nakon toga, sledeće čega se sećam da sam krvav ležao u svom krevetu, a u džepu sam pronašao zlatne minđuše. Znao sam da sam nešto loše uradio, ali se nisam ničega sećao.


PRIZNANjE POSLE DNK

POLICIJA je ubrzo posle zločina privela Đorđevića. Naime, on je zlatne minđuše, koje je, kako se ispostavilo, iskidao sa ušiju M. R., pokušao da proda u jednoj zlatari.

- U početku nisam želeo da priznam delo, jer se ničega ne sećam - naveo je Đorđević. - Međutim, nakon što su mi predočeni dokazi, pre svega DNK tragovi, odlučio sam da priznam delo.