Boško Buha (27), sin nekadašnjeg svedoka-saradnika u postupcima protiv "zemunskog klana" Ljubiše Buhe Čumeta, za kojim policija danima traga zbog napada na policajca na Obilićevom vencu u Beogradu, navodno tvrdi da se on samo branio i da je automatsku pušku potegao u strahu, misleći da ga je napao neki kriminalac!

Iako je pripadnik MUP, koji je bio van dužnosti tog dana, prijavio da mu je nakon svađe u saobraćaju Buha pretio puškom, incident je kako navodi izvor, započeo ovaj policajac.

- Došlo je do češanja između automobila policajca iz Interventne jedinice i Buhe. Izrevoltirani muškarac je tada izašao iz audija i krenuo da viče na Buhu i vređa ga, a ubrzo je čitava svađa dostigla vrhunac! Iz čista mira je izvukao pištolj iz pojasa i njime počeo da preti Čumetovom sinu - kaže izvor za Republiku.

Buha je tada, navodno strahujući za sopstvenu bezbednost, ušao u svoju tojotu i odvezao se.

- Nakon desetak minuta, Boško Buha se vratio na lice mesta, gde ga je još uvek čekao pomenuti policajac, inače pripadnik Interventne jedinice. Čumetov naslednik je tada izleteo iz kola sa automatskom puškom kako bi se odbranio ukoliko dođe do eventualnog napada - priča naš sagovornik.

Ljubiša Buha Čume / Foto M. Labudović

On dodaje i da je pripadnik Interventne policije tek tada izvadio značku.

- Tek kada je sin svedoka-saradnika izašao sa kalašnjikovim, pripadnik Interventne mu je rekao: "Šta je, zar ćeš u policajca da pucaš?" Buha je ubrzo spustio pušku, seo u automobil i odvezao se. Policajac je nakon toga prijavio mladića i ispričao totalno drugačiju priču - navodi izvor.