Roditelji Andrije Stanišića (15) bili su svesni da operacija koja je trebalo da mu obezbedi normalan život može da ga ubije, ali su se ipak nadali da će njihov hrabri dečak pobediti teške urođene anomalije.

Andrija je bio veliki borac, tolike operacije je izdržao i hrabro je podnosio sve što ga je snašlo.

- Izgledalo je da je najzad njegovim mukama došao kraj. Sve vreme sam bila uz njega i kada se probudio bila sam presrećna. Bio je raspoložen. Dok sam ga hranila sve vreme je pričao. Najsrećniji je bio u trenutku kad sam mu pokazala sliku njegove ispravljene kičme. Kazao mi je "Ne mogu da verujem mama da sam ovo ja. Za dva meseca ću se vratiti u školu, jedva čekam". Bio je oduševljen. Nažalost, stanje mu se pogoršalo i desilo se najgore - priča za Telegraf.rs Andrijina majka Mirjana.

DOVEZEN IZ PRIVATNE KLINIKE GDE JE OPERISAO KIČMU: Dečak preminuo u Tiršovoj, istraga u toku

Komentarišući navode lekara bolnice u kojoj je Andrija operisan, kaže da nema nikakvih primedbi jer je bila svesna rizika koji je nosila operacija.

- Svet to što piše ja sam dobro znala. Sinčić mi je bio slabašan, iscrpljen od svega kroz šta je prolazio od rođenja. Sve smo to znali, ali smo se ipak nadali. Zaista više ne mogu ništa da kažem - rekla je ožalošćena majka.

OGLASILA SE PRIVATNA KLINIKA "ATLAS": Bila je to operacija kojom se spasava život, operisao ga hirurg iz Nemačke, zahvat trajao 12 sati

Nesrećni mališan prvu operaciju imao je drugog dana rođenja, kada mu je urađena hirurška intervencija na dvanaestopalačnom crevu, sledila je naredna zbog problema sa anusom kada mu je ugrađena stoma, ali ga je najviše ugrožavala skolioza kičme. Pre osam godina ugrađen mu je i inplantant u kičmu kao privremeno rešenje, s obzirom na to da je zbog smanjivanja kapaciteta grudnog koša bilo otežano disanje.ZA ANDRIJU JE SRBIJA SKUPLjALA NOVAC

Mali Nišlija Andrija Stanišić (15) preminuo je juče nakon operacije uređnog deformiteta kičmenog stuba u privatnoj klinici "Atlas".
Andrija je bolovao od kongenitalnog deformiteta kičmenog stuba, a za skupu operaciju njegova porodica obraćala se i Humanitarnoj organizaciji "Budi human".

Inspekcija "češlja" privatnu bolnicu "Atlas"

Ovaj hrabar dečak iz Niša je pre ove imao čak šest operacija - tri operacije kičmenog stuba i tri vezane za dvanaestopalačno crevo. Kako bi se njegovo stanje poboljšalo, bila je neophodna korekcija deformiteta kičme i ekspanzija grudnog koša pomoću posebnog implantanta.

Foto: budihiman.rs


Porodica malog Andrije nije imala finansijske mogućnosti da plati intervenciju koja je potrebna, pa su se obraćali za pomoć i građanima.

- Andrija je bio spreman za operaciju još krajem 2016. godine. Međutim, tada je doživeo anafilaktični šok, generalizovanu reakciju preosetljivosti, hipersenzitivnu alergiju - ona je nagla, često smrtonosna i nastaje posle primene parenteralnih lekova - stoji u apelu koji je porodica uputila javnosti.

Tada je izvršena reanimacija u Niškom kliničkom centru, nakon čega je bio upućen na oporavak u Tursku.

On je u beogradsku bolnicu bolnicu "Atlas" primljen 6. januara radi operacije kičmenog stuba, a operaciju je izvršio doktor M. S. dva dana kasnije.

Za sada se ne zna uzrok smrti, a po nalogu zamenika tužioca Višeg javnog tužilaštvu u Beogradu, telo dečaka transportovano je u Institut za sudsku medicinu radi obdukcije.


(Telegraf.rs)