Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da je austrijska policija pohvalila srpske kolege zato što su brzo reagovale na njihov zahtev za pomoć u rasvetljavanju ubistva Vladimira Roganovića u centru Beča, dajući im raspoložive informacije i ukazali na jedan od mogućih pravaca rasvetljavanja tog ubistva.

Austrijska policija je odmah nakon ubistva uputila poziv srpskoj policiji da im dostavi informacije koje možda ima, rekao je Stefanović.

"Ono što smo imali, to smo im dostavili. Dostavili smo sva saznanja koja imamo. Dali smo kolegama jedan od mogućih pravaca rasvetljavanja slučaja i dobili smo zahvalnicu austrijske policije na brzoj reakciji", rekao je Stefanović, na pitanje novinara da li i na koji način srpska policija sarađuje sa austrijskom.

On je istakao da da je srpska policija dala kolegama iz Austrije pravi identitet jedne osobe, koja je imala lažne dokumente, što bi moglo da pomogne u rasvetljavanju krivičnog dela.

Stefanović je naveo da srpska policija stoji na raspolaganju i nastaviće da radimo sa kolegama iz Austrije, što je važno i zbog ugleda policije u Srbiji, ali i želje da se smanji broj kriminalnih dela.

Roganović je ubijen u petak u Beču, a drugo lice, koje je bilo sa njim, S.V. se još nalazi u teškom stanu u bolnici, prema navodima bečke policije.

Treće lice koje je bilo u njihovom društvu je saslušano.

Austrijska policija i dalje traga za počiniocem koji je uspeo da pobegne sa mesta zločina.