DVADESETJEDNOGODIŠNjI D. Ž. sa smetnjama u razvoju, iz sela Markovac kod Vršca, priveden je zbog sumnje da je silovao rođene sestre A. Ž. (15) i M. Ž. (5)! Obe devojčice su nakon toga pregledane u Institutu za majku i dete, gde je ustanovljeno da su nevine, ali da imaju povrede na anusima. Osumnjičeni će u petak biti saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Pančevu.

Da postoji mogućnost da je došlo do incesta u ovoj siromašnoj i mnogočlanoj porodici, nadležnima su ukazali zaposleni u Specijalnoj školi "Jelena Varjaški" iz Vršca, koju trenutno pohađa starija devojčica. Tu je, inače, do pre dve godine išao i D. Ž., koji je završio smer za krojača. U školi nisu želeli da nam daju izjavu ovim povodom, "zbog specifičnosti slučaja", ali su nam potvrdili da su o svemu obavestili policiju i Centar za socijalni rad, koji je nadležan za ovu porodicu.


Pročitajte još: UŽASNA ISPOVEST ŽRTVE SILOVANjA: Došla sam kod brata da se ugrejem, a on nasrnuo na mene (Foto)

Majka sedmoro dece rekla nam je da ne zna na osnovu čega je njen sin priveden:

- Lično sam prisustvovala pregledima kada je utvrđeno da su devojčice nevine. On je, navodno, još pre dve godine po školi pričao kako je bio intiman sa sestrom. Ako je to tako, zašto se to pitanje nije tada pokrenulo, nego tek sad.

Kaže i da je petogodišnja ćerka negirala da ju je najstariji brat silovao, dok je A. Ž., koja ima smetnji u razvoju, svaki put davala drugačiji odgovor.

NAJSIROMAŠNIJA PORODICA

INAČE, ovo je najsiromašnija porodica u Markovcu. Žive u trošnoj kući, u blatnjavoj ulici bez asfalta. Nemaju struju, a zemljani pod su prekrili tepisima. Imaju samo vodu. Majka ne radi, a otac povremeno nadniči u Vršcu. Primaju socijalnu pomoć i dečji dodatak.