APELACIONI sud u Kragujevcu ukinuo je presudu Višeg suda u Novom Pazaru kojom je, zbog pokušaja ubistva policajca Dragana Čekanovića u septembru prošle godine, Dženan K. (35) iz Novog Pazara bio osuđen na 10 godina zatvora.

Nezadovoljni izrečenom kaznom, ukidanje presude tražili su Više tužilaštvo u Novom Pazaru i odbrana osuđenog Dženana K. Ne zna se zbog čega je presuda "pala", da li ima nekih novih detalja i svedoka i kada će suđenje biti ponovljeno.

Sedmog septembra prošle godine Dženan K. je, dok je sedeo u bašti kafića u Ulici Stefana Nemanje u centru Novog Pazara (na slici), iz pištolja pucao u dvojicu policajaca koja su patrolirala trotoarom. Jedan metak pogodio je Čekanovića u stomak, teško ranjeni policajac odmah je operisan u Novom Pazaru, a potom je dugo lečen u Beogradu.


PROČITAJTE JOŠ: Usmrtio ženu na Koridoru 10 i pobegao sa mesta nesreće

Nakon pucnja u policajca Dženan K. je dao pištolj jednom svom prijatelju da ga sakrije, a on je mirno posmatrao uviđaj. Čak je inspektora pokušao da prevari poturajući priču kako je neko ispalio hitac na njega i ranio policajca. Identifikovan je pomoću snimaka sa sigurnosnih kamera. Tokom istrage i suđenja tvrdio je da nije poznavao policajca Čekanovića i da nije hteo njega da ubije, kao i da se kaje zbog svega, ali nije rekao zbog čega je potegao pištolj i pucao.

Zbog drugog pokušaja ubistva Dženan K. je pravosnažno osuđen na sedam godina zatvora, a zbog teškog povređivanja jednog Novopazarca protiv njega se vodi još jedan krivični postupak.