Apelacioni sud u Kragujevcu ukinuo je presudu Višeg suda u Novom Pazaru po kojoj je Dženan K. (35) osuđen na 10 godina zatvora zbog ranjavanja policajca na dužnosti Dragana Čekanovića, objavio je danas radio Sto plus.Taj sud uvažio je žalbe odbrane i Višeg tužilaštva iz Novog Pazara na prvostepenu presudu na osnovu koje je Dženan K. proglašen krivim za izvršenje krivičnog dela teško ubistvo u pokušaju i naložio novo suđenje.

Osumnjičeni se tereti da je uveče, 7. septembra prošle godine, dok je sedeo u bašti kafića u Ulici Stefana Nemanje u Novom Pazaru, pucao iz pištolja i pogodio u stomak Čekanovića koji je, sa kolegom bio u patroli.

PROČITAJTE JOŠ: Ranio policajca, pa došao na uviđaj

On je nakon toga pištolj dao muškarcu sa kojim je sedeo, a policiji je ispričao da je neko pucao u njega, ali da je slučajno pogođen policajac. Međutim, pregledom snimaka sa video nadzora utvrđeno je da je Dženan K. pucao.

Motiv zbog kojeg je pucao u policajca i dalje je nepoznat, a napadač je tokom istrage i suđenja govorio da Čekanovića ne poznaje, da nije hteo da puca u njega i da se kaje zbog svega.

Policajac se od zadobijenih povreda oporavljao nekoliko nedelja na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu.