Osnovno javno tužilaštvo u Velikom Gradištu podiglo je optužnicu protiv N.Č. (28) iz Trnova kod Raške zbog sumnje da je naneo teške telesne povrede Nenadu Paunoviću (43) iz Topolovnika, a protiv A.Ž, (29) iz Beograda zbog nasilničkog ponašanja.

Ovaj napad dogodio se 10. avgusta, na revijalnoj utakmici veterana na turniru u malom fudbalu u Topolovniku, za vreme tuče koja je izbila nakon jednog dosuđenog faula. Usled udaraca koje mu je zadao N. Č, Paunović je zadobio potres mozga i prelome nosne, jagodične i vilične kosti. Prilikom pada na beton, on je zadobio i prelom rebra.

Pročitajte još - NAPAD NA FUDBALERE POLIMLjA: Brutalno pretučena dvojica mladića

Dok je ležao u nesvesti, njega je drugooptuženi A. Ž. šutnuo u grudi. On je sa teškim povredama vozilom Hitne pomoći prebačen u Dom zdravlja u Velikom Gradištu, a onda i u požarevačku Opštu bolnicu. Pošto nije dolazio svesti, prevezen je u beogradski Urgentni centar, gde je pet dana proveo u komi sa povredama opasnim po život.

Posle buđenja iz kome, on je lečenje nastavio u Požarevcu, a na kućni oporavak otpušten je nakon desetak dana. Za krivično delo nanošenje teških telesnih povreda zakonom je zaprećena kazna od šest meseci do pet godina, a za za nasilničko ponašanje od tri meseca do tri godine zatvora.