MILOŠ Jakovljević (21), koji se tereti da je ubio šesnaestogodišnjeg brata Marka, aprila 2014. u dvorištu osnovne škole u beogradskom naselju Kaluđerica, od danas je optužen za teško delo protiv opšte sigurnosti. Ukoliko bude osuđen, može da dobije od dve godine do maksimum 10 godina zatvora.

Do velikog obrta došlo je na današnjem ročištu u Višem sudu u Beogradu, jer se Milošu na teret stavljalo teško ubistvo za koje je bila zaprećena kazna do 40 godina zatvora.


PROČITAJTE JOŠ: NOVI DETALjI UBISTVA U KALUĐERICI: Brat upucao brata?

Međutim, izmenjenom i preciziranom optužnicom tužilaštva, on se sada tereti za teško delo protiv opšte sigurnosti. O novoj optužnici do narednog glavnog pretresa trebalo bi da se izjasni odbrana, a i da se sa njom upoznaju članovi sudskog veća. Posle toga, ukoliko bude prihvaćena nova kvalifikacija krivičnog dela, Jakovljeviću će se suditi po - novoj optužnici.

Inače, optuženi Miloš Jakovljević nikada nije ni prekršajno niti za bilo koje delo osuđivan. U prethodnom procesu, kada je u dubokoj crnini koju i danas nosi, došao u zgradu u Katanićevu, kroz suze je ispričao sudu:

- Nisam hteo da ubijem svog brata Marka. Voleo sam ga najviše u životu. Desilo se slučajno i mom kajanju i tuzi nema kraja. Sa tim ću morati da živim do kraja života.

Sledeći pretres zakazan je za 7. februar.


PROČITAJTE JOŠ: Nisam hteo da ubijem brata

PORODICA SE BORI

MILOŠ Jakovljević, koji se brani sa slobode, nikada do sada nije izostao ni sa jednog suđenja. Na svaki pretres dolazi u pratnji advokata, ali i oca Gorana Jakovljevića, koji se u ovom predmetu vodi kao oštećeni.

- Tužna je sudbina naše porodice. Jedan sin mi je u grobu, drugi na optuženičkoj klupi. Našeg Marka ništa više ne može vratiti. On će živeti dokle god smo mi živi, a za Miloša ćemo se boriti. Ne branim ga, ali jedno dete sam izgubio, ne moram i drugo - rekao je Goran.