ZBOG sumnje da je u više navrata silovao maloletnu ćerku, Subotičaninu M. D. (34) Viši sud u Subotici odredio je pritvor do 30 dana zbog uticaja na svedoke, mogućnosti ponavljanja krivičnog dela i težine krivičnog dela za koje se sumnjiči.

M. D. je uhapšen krajem prošle nedelje pošto je njegova četrnaestogodišnja ćerka Z. D. majci ispričala da ju je otac u više navrata silovao. Majka je slučaj odmah prijavila policiji, koja je odmah krenula u potragu za čovekom i vrlo brzo ga pronašla i uhapsila.

Roditelji Z. D. nisu živeli zajedno, a devojčica je odlazila kod oca. Po onome što je ona ispričala, otac ju je u više navrata zlostavljao, govorio da to treba da bude njihova tajna i pretio da će njene obnažene fotografije pokazati javnosti. Dete je o tome ćutalo, ali kako se zlostavljanje nastavilo, nije više mogla da izdrži.


PROČITAJTE JOŠ:
ZLOSTAVLjANjE TRAJALO MESECIMA: Uhapšen zbog sumnje da je silovao ćerku (14) i pretio joj

- Poslednja takva situacija koja se desila pre desetak dana, poslednji put kad je bila kod njega, prevršila je meru i dete je sve ispričalo majci - saznajemo od izvora bliskog istrazi.

U toku su istražne radnje i ukoliko se dokažu tvrdnje deteta, M. D. čeka kazna od najmanje deset godina, bez mogućnosti umanjenja.