JOVICA H. (43) iz Barajeva uhapšen je u sredu zbog sumnje da je obljubio devojčicu od 11 godina, ćerku njegove partnerke, prethodno je omamivši alkoholom. Do prisilnog odnosa navodno je došlo u Jovičinoj kući u barajevskom naselju Boždarevac, a, kako "Novosti" saznaju, devojčica i njen brat u tom trenutku su bili sami sa muškarcem, pošto ih je majka ostavila da prespavaju. Sutradan se devojčica požalila majci, koja je odmah alarmirala policiju.

U mirnom barajevskom naselju, gde su mahom vikendice, retki prolaznici u subotu su reporterima "Novosti" objašnjavali da Jovicu H. poznaju samo iz viđenja, kao i da ne znaju čime se bavi i da li je do sada imao problema sa zakonom. Kako kažu, kuću je kupio nedavno, a sa komšijama nije bio blizak.

Žitelji koji stanuju u neposrednoj blizini osumnjičenog potvrdili su da se muškarac doselio pre nešto više od godinu dana, a da je u vezi sa devojčicinom majkom poslednjih nekoliko meseci. Kako su istakli, ona sa dvoje maloletne dece, navodno, živi u Barajevu, a kod Jovice su zajedno dolazili relativno često, ponekad se zadržavajući i po nekoliko dana.

PROČITAJTE I: Prvo me napili, pa davili i silovali

- Uglavnom smo se samo pozdravljali u prolazu - priča jedan od žitelja Boždarevca. - Nekoliko puta smo sa Jovicom imali sukob zbog preglasne muzike koju je često puštao, a jednom smo bili prinuđeni i da usred noći zovemo organe reda. Devojčicu smo jednom prilikom videli kako gola šeta po terasi i to nam je bilo čudno, ali majka je tada bila s njom. Inače, Jovica i sam ima decu iz prethodnog braka, a ovde se doselio bez porodice.

Prema nezvaničnim informacijama, Jovičina partnerka prvi put je ostavila decu samu sa njim pošto se tokom trajanja njihove veze veoma zbližio sa pastorcima. Kobne večeri navodno je devojčici sipao vino u koka-kolu, a obljubio je dok je bila u polusvesnom stanju.

Devojčica se sutradan probudila sa bolovima u stomaku, pa je majci odmah ispričala o svemu što se dogodilo. Žena se nakon toga obratila policiji, koja je Jovicu uhapsila.

NASILjE OČUHA

PRE samo tri meseca beogradska policija uhapsila je N. S.(40), koji je gotovo godinu dana silovao pastorku (15) i psihički i fizički zlostavljao suprugu. Navodno, maloletnica je kontinuirano trpela seksualna iživljavanja očuha, o kojima nije smela da govori majci, budući da ju je ucenjivao i pretio.