SUDIJA Osnovnog suda u Lazarevcu Svetlana Stojanović, koja je uhapšena pre dva dana zbog sumnje da je primila mito od 2.000 evra, privedena je danas u Tužilaštvo za organizovani kriminal na saslušanje. Priveden je i njen suprug Miroljub Stojanović, bivši rukovodilac Sektora za komercijalne poslove RB “Kolubara”, kome se na teret stavlja pomaganje u primanju mita. Posle njihovog saslušanja, Tužilaštvo će odlučiti da li će tražiti da im se odredi pritvor.

Bračni par Stojanović uhapšen je posle zajedničke akcije koju su sproveli TOK i Bezbednosno-informativna agencija uz asistenciju Službe za borbu protiv organizovanog kriminala. Prema nezvaničnim saznanjima, pripadnik BIA je prvi došao do informacije, jer se jedan učesnik u sudskom postupku odao pričajući da će njegova presuda pasti i da će na ponovljenom suđenju dobiti znatno blažu kaznu, pa možda čak biti i oslobođen. Bezbednjak je o svojim informacijama obavestio nadležno tužilaštvo i policiju.


PROČITAJTE JOŠ:
"NOVOSTI" SAZNAJU: Uhapšeni sudija i suprug zbog sumnje da su primili mitoKako je danas saopšteno, tužilac za organizovani kriminal doneo je naredbu o sprovođenju istrage zbog sumnje da je Svetlana Stojanović 8. novembra ove godine u Lazarevcu, kao službeno lice, zahtevala i primila novac, a da joj je u tome sa umišljajem pomogao suprug. Naime, Miroljub je u dogovoru sa Svetlanom stupio u kontakt sa okrivljenim, koga je sudija Stojanović 23. oktobra ove godine oglasila krivim za krivično delo nedozvoljeni prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi i osudila ga na kaznu zatvora od 18 meseci.

Tvrdi se da se Miroljub sa okrivljenim dogovorio da 8. novembra dođe u porodičnu kuću osumnjičenih, gde mu je Svetlana Stojanović objasnila da će u presudi načiniti bitnu povredu odredaba krivičnog postupka kako bi se presuda ukinula i donela odluka u njegovu korist. Okrivljeni je, navodno, tada predao 2.000 evra.