PO nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, u policijskoj akciji nazvanoj "Inporost" uhapšeno je u sredu 10 osoba. Oni se, prema nezvaničnim saznanjima, sumnjiče da su organizovali kriminalnu grupu, koja je uz pomoć lažnih dokumenata, preprodavala prazne stanove na teritoriji Beograda.

PROČITAJTE JOŠ - AKCIJA POLICIJE: Uhapšena kriminalna grupa, lišeno slobode 15 osoba

O ovome se policija još nije oglasila, jer akcija još nije završena. Deo uhapšenih priveden je na saslušanje u Tužilaštvo za organizovani kriminal. Sumnja se da je ova grupa pronalazila prazne stanove preminulih osoba, kao i one koji su u vlasništvu Grada Beograda, pravila lažnu dokumentaciju o sticanju vlasništva nad tim objektima, pa ih preprodavala.

Takve stanove su, kako se sumnja, uspevali i da uknjiže na imena pripadnika kriminalne grupe, pa su sa falsifikovanim papirima gledali da brzo pronađu kupce. Novopečeni stanari su dovođeni u zabludu, iako je cena takvih stanova bila ispod tržišne.

Zasada je otkriveno da su sa lažnom dokumentacijom preprodali prazne stanove na teritoriji beogradskih opština Voždovac, Zvezdara i Novi Beograd. Pretpostavlja se da su na ovom području imali "pomoć" u opštinama i katastrima.