PEDESETOSMOGODIŠNjI Borivoje Novaković koji je hicem iz pištolja ubio svog rođaka Dragoja Bogdanovića (67) u zlatiborskom selu Gostilje, zločin je počinio, kako se sumnja, iz osvete. Naime, on je bio uveren da je Dragoje, inače penzionisani policajac, pre 30 godina prikrio dokaze o ubistvu njegovog oca, zbog čega je taj slučaj u istrazi vođen kao nesreća.

Zločin u Gostilju se dogodio u ponedeljak uveče. Borivoje Novaković ubio je svog rođaka Dragoja Bogdanovića, a zatim je i sebi presudio. Dok je policija u utorak do kasnih popodnevnih časova pretraživala teren oko mesta zločina tražeći čauru metka kojim je Novaković usmrtio Bogdanovića, komšije i rođaci su reporterima "Novosti" ispričali šta se kobne večeri događalo.

- Dragoje je bio u obližnjoj šumi, sekao je drva. Tu na obodu pojavio se Borivoje. Kod sebe je imao prerađeni pištolj koji je kao lovac i poznavalac oružja najverovatnije sam napravio. Pucao je Dragoju u stomak, a zatim je otišao nekoliko stotina metara dalje u svoju kuću. Tamo se ubio pucnjem u glavu iz istog oružja - kaže Borivojev rođak.

PROČITAJTE JOŠ - UBISTVO I SAMOUBISTVO NA ZLATIBORU: Ubio rođaka pa presudio sebi

Da se dvostruka tragedija dogodila, meštani su čuli od dečaka koji je u predvečerje vozeći motokultivator, prolazio obodom šume. Prvo je video Dragojev motokultivator ostavljen na putu, a zatim i njegovo beživotno telo u šumi. Obavestio je komšiju, a zatim su na lice mesta, u zabačeni deo sela, stigli policija i Hitna pomoć.

Kuća žrtve u Gostilju


- Borivoje i Dragoje su 30 godina u lošim odnosima - objašnjavaju meštani zaseoka Novakovići. - Pre tri decenije Borivojev otac je pronađen mrtav u klancu ispod jedne pećine. Sumnje da je gurnut sa velike visine, da je ubijen, bile su jake. A Dragoje je učestvovao u istrazi. Borivoje je sumnjičio Bogdanovića da je prikrio dokaze o navodnom ubistvu, zbog čega je do danas uzrok smrti njegovog oca ostao nepoznat.

PROČITAJTE JOŠ - RASVETLjEN ZLOČIN: Uhapšen zbog sumnje da je ubio rođaka

Ubica Borivoje Novaković

Borivoje je iz Čajetine, gde je živeo, u selo stigao sedam dana pre dvostruke tragedije. Komšijama je nekoliko puta rekao da će se ubiti.

- Sedeo je Borivoje kod mene u kući kobnog dana puna dva sata. Rekao je da hoće da ide na pecanje, ničeg sumnjivog nije bilo. Dragoja nije ni spominjao - kaže Rade Novaković, rođak ubice i žrtve pokazujući prvo mesto zločina, a zatim i kuću gde je poznati trubač iz ovog kraja presudio sebi.


ODUZELI MU PUŠKU

POLICIJA je pre nekog vremena, strahujući da se nešto loše može dogoditi, Borivoju oduzela lovačku pušku. Međutim, ovaj bivši lovac je oružje kojim je presudio Dragoju i sebi, najverovatnije sam napravio.